Passa al contingut principal

ESPOLON GUERRERO

L'espolon Guerrero és una via d'escalada ideal per l'iniciació que es troba en el terme del poble de la Juncosa de Montmell en la comarca del Penedès. Va ser obert i equpat pels germans Guerrero.
Aquesta via s'allunya de l'esquema de les vies per a tontos però s'hi val la pena ja que acabarem pujant al castell de Montmell i a la Talaia de Montmell que ens permetrar fruir d'una vella paroràmica sobre la costa i l'entorn.
Descripció de la via:
El primer llarg és de IV sup, equpat amb paravols. Després d'uns 7 metres perd la verticalitat Aquesta és una constant de tot el recorregut que es format per trams curts d'escalada (II i III) sense gaire verticalitat, entre matollars. Al costat de l'ermita vella de Sant Miquel hi ha un pas de IV.
Ja acabant la via hi ha un altre pas de IV sup (hem llegit que es pot superar caminant pel costat).
Finalment entre garrics s'arriba al cim on hi ha les restes de l'antic castell de Montmell. La roca és en general força bona.
Durada aprox.: 1 hora 30 minuts.
Material: Corda de 60 metres, cintes llargues, bagues i alguns encastadors grans i mitjans opcianals en els trams fàcils.
Aproximació:

Abans d'entrar al poble de la Juncosa prenem una pista de 3,2 km que ens duu a l'Area del Montmell. Pugem a l'ermita nova de Sant Miquel per un corriol i prenem una pista que s'enfila amunt. En un revolt surt un trencall per l'esquerra però nosaltres anem cap a l'ermita vella. Als 80 metres trobem l'esperó (12 minuts).
Proposta:
En pujar al castell (781 m) baixem al collet a llevant i remuntem a la Creu de Montmell i seguim carena enllà fins arribar a la Talaia de Montmell (860 m), vèrtex destacat de la contrada (30 minuts). Per baixar tornem pel mateix camí encara que anirem a veure l'ermita romànica de Sant Miquel a mitja cinglera que passa mig amagada quan escalem.
Ei!! Si voleu podeu mirar el video que hem trobat que està molt bé, encara que els pobres van tenir un dia de vent que Déu ni do.
http://www.youtube.com/watch?v=y6XRo7zbIbA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.