CRESTA TIO MARIA


Juan Gutierrez és un dels equipadors més prolífers de les Terres de Lleida. Sempre ens acostuma a oferir vies d'alta graduació. Però aquest mes de març (2010) va equipar una via ideal per iniciar-se en l'escalada, amb moltes assegurances com a ell li agrada fer. És una creta de blocs, en roca calcaria, però té un to pirinenc molt agradable. Hi ha un moment que la cresta es redreça i el grau puja. Ens trobem amb un pas de V+ però està molt ben protegit i es pot fer en A0.


Els parabolts que hi ha són més que suficients però podem "entrar-nos" a posar friends, tascons i bagues.
Les reunions estan equipades, i fins i tot, preparades per rapelar si es vol abandonar-la cresta.

Descripció de la via
:
Primera tirada: III, 20 metres. Ens serveix per apropar-nos al peu de la cresta.
Segona tirada: IV, 45 metres. Agafem la cresta que anem seguint amb algun pas aerí.
Tercera tirada: V+, 40 metres. L'aresta es redreça. Anem a l'esquerra per pujar per una fisura dreta que ens duu de nou a la carena. Com hi ha força xapes es pot pujar amb A0.
Quarta tirada: III+, V, III 50 metres. Després de la sortida, aèria, anem caminant a buscar un diedre que ens exigeix emprar-nos de nou (segurament es podria evitar per dalt) i continuem caminant fins arribar a la darrera reunió i sortir de la cresta.



Accés:
Sortim de Sant Llorenç de Montgai en direcció a Camarasa. Als 500 metres s'incorpora el barranc Fondo. Una pista el ressegueix per l'esquerra. Aparquem als pocs metres. La cresta ja la podem veure damunt més enllà d'unes balmes.
Aproximació:
Seguim el camí del barranc. A l'esquerra marxa el camí a la Formiguera. Abandonem el camí principal i ens decantem cap a la via per un corriol fitat (3 min.).

Descens:
En sortir de la cresta prenem un camí a l'esquerra cap a la via del tren que veiem al fons. A la poca estona baixem a cercar el barranc Fondo, passem per sota de la cresta que veiem poc destacada i arribem a l'aparcament (12 min.).
FITXA TÈCNICA:
Comarca: Noguera.
Dificultat: V+
Via oberta per: Juan Gutiérrez i Sergi Campas, el 6 de març de 2010.
Estrictament parlant en en Mamerto Montañes i Pepe Borràs la van fer per allà l'any 1973, En el pas de V+ van posar un estrep. El 11 de febrer de 2015 la va tornar a fer el Mamerto amb mi i recordava perfectament el pas.
Temps d'escalada: 1 h. 45 min.
Temps d'aproximació: 3 min.
Temps de descens: 12 min.
Llargada: 155 metres.
Material: 12 cintes. Corda de 60 metres.
Època recomanable: evitar els dies boirosos i l'estiu.
Tipus de roca: Calcaria. De qualitat.
Si voleu veure més imatges podeu mirar el video:

Comentaris

  1. M'han dit i és veritat que no ho he dit jo, que la cançó "és una puta mierda i parece el bailoteo de los abuelos". Jo no haguera dit millor. Vei que lo Miquel està en forma, me n'alegro.

    ResponElimina
  2. Afluixant/tancant la música problema solucionat!! El que es veritat és que és una via senzilla i divertida que serà una clàssica de la zona. Amb 3 mesos la gent ja en parla.

    ResponElimina
  3. Ja però llavors el vídeo es fa moooooooolt llarg

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS