Passa al contingut principal

CAVALLERS: ADHERÈNCIA AL GRANIT

Al voltant de la pesa de Cavallers en la vall de Boi hi ha potser la major concentració de vies equipades del Pirineu. No us les acabareu!!. Mireu el llibre Roca caliente en los Pirineos vol. 2 Cavallers. i veureu que no exagero. Al setembre vam fer el Campament del CELleida i vam anar a fer uns blocs. Ideals per practicar adherència en el granit: seguretat en els peus, mugronets .... No vam fer vies difícils (al menys jo) però si que vam "disbrutar". El dissabte vam portar la mainada al sector de La Kanalla i van demostrar que ja ens peguen pallissa. El diumenge vam anar a un sector que hi ha a tocar de les escales - molt senzill - i després vam pujar dalt a buscar  l'ombra i vam pujar per dues vies que picaven més però que no estan ressenyades al llibre del Luichi.

Com arribar-hi:
Deixem el cotxe a l'aparcament superior de la presa de Cavallers en l'extrem nord de la vall de Boi. Passem la presa i prenem una escala que hi ha a l'esquerra. Baixem dos trams i prenem unes escales encimentades a la dreta.
Les vies de l'Escales estan aquí mateix i si seguim el caminet trobarem el sector més ampli i variat de la Kanalla.
Les dues vies a l'ombra les vam fer damunt d'on acaben les vies del primer tram de les Escales i vam tirar més a l'esquerra. (10 minuts des de l'aparacament).

Dades a tenir present:
- El sector de la Kanalla ésta molt concorregut.
- Al sector de les Escales només vam trobar tres vies (al llibre en posa 4). La reunió estava muntada només sobre un parabolt. Semblava que l'altre estava tret.
- Les vies que vam fer a l'esquerra podrien ser de V (primer pas vertical a la vora d'un pi) d'uns 18 metres i un altre de V+ amb un primer pas d'adherència molt fi també d'uns 18 metres que acaben en la mateixa reunió. Vies molt interessants i a l'ombra d'un gros pi.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.