ESPORTIVA AMAGADA: CONGOST D'ERINYA: SECTOR ARILLA'S SCHOOL

En la via núm 2

Avui hem anat amb el Josep Maria Tunica, el gran equipador de la Pobla de Segur que coneix les parets de casa seva com la palma de la mà. Li hem demanat un sector fàcil per anar a l'Acampada Social del CEL del setembre. Ens ha ensenyat el racó de l'Arilla's School que ens ha semblat ideal per portar gent que no escala habitualment. Paratge equipat per no passar por. Hem fet el primer sector, ens hem deixat el que hi ha més enllà sota el pont on hi ha 4 línies. Les dues laterals deuen de ser de IV+ però les centrals piquen més, poder 6a+ m'ha comentat el nostre guia.
En la via núm. 6

El nostre sector està format per 6 vies d'uns 10 metres equipades amb 6 parabolts i una cadena a la reunió. No es pot demanar més. Principalment, és una placa de conglomerat on cal jugar amb l'adherència i aprofitar les petites crostes caigudes. Les vies núm. 1, 2, 3 i 5 són de placa, bastant tombada. Les vies núm. 4 i 6 pugen per un diedre.

Inici via núm. 1

La dificultat és, com sempre molt relativa, en Tunica diu que és IV+/V- puntual. Algú ho deixa a IV+ i fins hi tot IV. Vosaltres mateixos, no és una placa per patir, sinó per fruir i millorar el vostre nivell d'escalada. Com ha dit el Mamerto: "Vies d'iniciació, però per nosaltres ja són vies de finalització" ja que som prou madurets.
En la via núm. 5

Com arribar-hi? En el km 314 km de la carretera N-260a hi ha el trencall a Erinyà - Serradell. En la cruïlla agafem la carretera vella que va a la Pobla de Segur (L-522). Als 0,3 km hi ha el pont sobre el riu Flamisell. Aparquem a la vora. 

Aproximació: Travessem el pont; en la penúltima pilona, i agafem un corriol descendent cap al riu 82 min).  4 min Placa de les 6 vies. 5 min En el barranc de Moro, sota el pont. Coordenades UTM: 31T  x=329927  y=4683625

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLLEGATS: VIA RETORN, UNA GRAN OBLIDADA AL BALCO DE LES BRUIXES

M'ENCANTA COLLEGATS: VIA NILO

VIA UN GRAN DIA: EL NOM DE LA VIA HO DIU TOT