dimarts, 26 de març de 2013

LA TORNA AL MIRADOR DE SANT JOAN I LA NINA A LA MIRANDA DE SANT PERE


Tot és digne en aquesta vida i avui no tinc ganes de tibar, prefereixo acompanyar al Miquel Urbano que està sortint d'una lesió. Crec que el millor que podem fer és anar a provar les vies de Guillem Arias que com a ell li agrada dir fa un Pla de Jubilació.La veritat es que m'agradaria poder continuar escalant aquestes dues vies que avui hem fet quan tingui 80 anys.
Primer hem anat a fer la Torna a la Miranda de Sant Joan.

Descripció de la via:
Al peu de la via trobem dos parabolts grocs que ens indiquem que són obra de la paciència d'en Guillem Arias i la seva colla.
1r tirada: (II – III – 25 metres – 5 parabolts) No hi ha cap problema d'orientació tot seguint els nombrosos parabolts. Si aneu segurs no cal posar-los tots o bé posar bagues llargues per evitar el fregament.
2n tirada: (IV­ - III – 19 metres - 4 parabolts) Superem un pas de IV en una placa rogenca perfectament protegit. Continuem pujant.
Nosaltres vam fer els dos llargs amb una sola tirada.
3ra tirada (II – III – 18 metres – 4 parabolts) Travessem un petit jardinet.
4 ta tirada (IV- – 32 metres – 7 parabolts). Ens encarem a un ressalt final que superem per la dreta. Hi ha un parabolt que si pugem per la dreta és III+ i per l'esquerra IV, com diu en Guillem Arias podem triar la dificultat amb un menú a la carta.
Vam fer les dues tirades d'una tacada.
Sortim al cap de la Miranda de Sant Joan (1072 metres) Davant tenim les Magdalenes i el Gorro Frigi i la singular silueta del Cavall Bernat.
Descens: Anem caminant cap a l'est per anar a buscar el camí amb marques blaves que seguíem que va a Collbató (5 min.).
VIA DE LA NINA A LA MIRANDA DE SANT PERE:
El tornem a seguir avall.
Abans del portell entre la Miranda de Santa Caterina i de Sant Joan prenem a l'esquerra un senderó desdibuixat. Anem avall a buscar el cap de la Miranda de Sant Pere (10 min). Baixem pel vessant est, seguint un corriol que passa pel costat de la via de la Piula i de la Gateta també vies obertes pel Guillem, que és molt prolifer, que ha dedicat les vies a les tres gates que tenia.
Continuem baixant i la vegetació es va complicant (esbarzes!!) fins arribar al peu de via (uns 15 minuts) on trobem els característics parabolts grocs.
Descripció de la via:
1ra tirada: (III – 25 metres, 4 assegurances). Pugem per una clapa tombada.
2na tirada: (II – 20 – 3 assegurances). Girem a l'esquerra en un planer flanqueig.
Vam fer les dues tirades en una. Posar cintes llargues per evitar el fregament i si aneu segurs tampoc cal xapar-los tots.
3ra tirada: (IV- - III – 30 metres, 7 assegurances). Davant tenim una marcada canal, molt estètica per on puja la via, tot flanquejant a l'esquerra.
4ta tirada: (IV- - III – 30 metres, 7 assegurances). Continuem per la canal, hi ha algun indret que és prou aeri, si no fos pels parabolts ens agafaria una mica de yuyu. En arribar a una arbre cal sortir per l'esquerra de la paret (IV-) però aviat acaba la via que surt a la Miranda de Sant Pere. A la part de dalt hi ha alguna pedra suelta.
Vam fer les dues tirades en una. Encara que portàvem una corda de 60 i sembla que el Miquel es va haver de moure una mica per acabar d'arribar jo a la reunió.

Descens:
Des de la Miranda de Sant Pere – si no teniu ganes de fer una altra via – anem a buscar el camí a Collbató, de les marques blaves, fins prop de la portella entre la miranda de Santa Caterina i la de Sant Joan. Passem per davant de Sant Joan i tornem al Pla de les Taràntules (funicular) encara que nosaltres baixem caminant.
Accés
De l'estació de funicular prenem el camí encimentat a Sant Joan (12 min.). Seguim el camí cap a Sant Joan Vell i en revolt marcat de la pista prenem a l'esquerra el camí a Collbató (14 min.) que inicialment baixa, marques de color blau, però acaba pujant a un portell que hi ha entre la Miranda de Santa Caterina i la de Sant Joan (18 min.). Per l'esquerra, sense creuar el portell baixa el senderó cap a la Miranda de Sant Pere. Passat el pas, trobem la Bassa dels Corbs que és un toll minúscul. A tocar surt una via amb parabolts vermells. Nosaltres anem uns cinc metres més enllà hi ja trobem la reunió de la via de la Trona (20 min.).

FITXA TÈCNICA: TORNA DE MIRANDA DE SANT JOAN
Dificultat: III+ 
Desnivell: 95 metres. 
Temps d'aproximació: 20 minuts.
Temps de descens: 18 min. 
Grau d'exposició: Molt baix.
Material: 7 cintes exprés i reunions. Encara que nosaltres vam enllaçar les reunions i caldria portar 11 cintes. Cal que siguin llargues o no posar-les totes
Roca: Conglomerada. Bona en general.
Orientació: Sud.
Via equipada per Guillem Arias.


FITXA TÈCNICA: LA NINA DE MIRANDA DE SANT PERE
Dificultat: III+ (pas de IV-)
Desnivell: 110 metres. 
Temps d'aproximació: 30 minuts (des del funicular).
Temps de descens: 18 minuts (al funicular).
Grau d'exposició: Molt baix.
Material: 7 cintes exprés i reunions. Encara que nosaltres vam enllaçar les reunions i caldria portar 14 cintes. Cal que siguin llargues o no posar-les totes
Roca: Conglomerada. Bona en general, però en la canal cal anar en compte.
Orientació: Oest.
Via equipada per Guillem Arias.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada