Passa al contingut principal

CASTELLONROI: SECTOR DE DALT o ROCA FORADADA

Avui hem anat a escalar a Castellonroi al sector de Dalt de la Roca Foradada.
Al peu de les vies hi ha una pedra amb el nom de la via i la dificultat (molt bé) i sembla que ho han fet els mateixos del sector de l'Ombra Mala  al peu del Sector dels Amigos.
Ens permetrem posar el nom de les vies i la graduació per si voleu anar a tibar i canviar una mica (que no fa polls). Sector obert per Agustí Sans de Les Borges Blanques.
Relació de vies:
(1) Agustí: IV+
(2) Jesús de Pomar: 6a
(3) Mola Mazo V+
(4) Pensar es gratis 6a
(5) Si sueñas te caerás 6b
(6) Obert de cames V+
(7) La roca foradada IV+ (molt característica i que dona nom al sector).
(8) Vane 6a
(9) Viki 6a+
(10) Yoli 6a
(11) Maze 6a
(12) Chus 6a
(13) Pilar IV
(14) Eva IV+
(15) Cris V
(16) ¿?
(17) ¿?
(18) ¿? (vam pujar a tocar de la fissura de l'agulleta final, diríem de V).
Visó general que hem aprofitat
 per fer les nostres correccions.
(19) Manin 6b+/c (puja per davant d'una darrera agulleta)
(20) Pol IV+ (puja per darrera). Parabolts pintats de marró
Aproximació:
Del poble de Castellonroi prenem la carretera a Baldellou. Passat el km. 14 i trobem dues pistes que surten a la dreta. Agafem la que puja.
Camí de terra apte per tot tipus de vehicle encara que cal anar en compte, especialment si ha plogut, ja que es fa molt fang.
3 km. Aparcament a l'esquerra.
Accés:
Surt un sender  - fita - a la dreta que en 3 minuts ens duu a les primeres agulles de Dalt o de la Roca Foradada.
SUBSECTORS:
En el que hem anomenat Sector de Dalt podem distingir 3 subsectors: De Dalt o de la Roca Foradada - el que aquí expliquem (veure croquis agafat d'internet), De dalt a la dreta o de les Agulles (on anirem un proper dia) i unes agulles que hi ha sota.
En la ressenya (visió general) les vies no estan ben copiades - ni en la nostra però no hi ha dubte ja que al peu de cada dia hi ha el seu nom i la seva graduació.

Com arribar: Track

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.