Passa al contingut principal

CASTELLONROI: SECTOR DE DALT: LES AGULLES

La setmana passada vam anar al sector de Dalt al costat oest o de Roca Foradada. Avui hem decidit anar a l'est - esquerra baixant - on també l'Agustí Sans ha equipat un futimer de vies. Déu ni do les hores que hi ha passat treballant ...
Crec que els escaladors de Ponent no ens podem pas avorrit repetint sempre les mateixes vies. Al sector de la Roca Foradada dominen les vies de 6a, aquí poder el grau baixa a V (en general). Les vies són de placa fina.
També és un sector d'hivern ja que està encarat al sud.
A la base de cada via hi ha la pedra amb el nom de la via i la
Visó general que hem aprofitat
 per fer les nostres correccions.
graduació. Detall d'agrair, encara que falten les pedres de les primeres vies. El dibuix no representa les vies del final ja que anava una mica liat però no hi ha confusió.
Relació de vies:
(1) Polete IV+ (puja per l'aresta).
(2) ¿? (sense pedra) Dificultat al voltant de V
(3) ¿? (sense pedra)
(4)¿? (sense pedra)
(5) ¿? (sense pedra)
(6) ¿? (sense pedra)
(7) ¿? (sense pedra)
(8) Duc V (final d'una agulla)
(9) A fer banyeres IV (per dalt gira pel darrera)
(10) El pupas IV+ (puja per l'aresta)
(11) El abuelo saya V (puja pel fil de l'aresta)
(12) El Aguilucho acerador 6b
(13) Aerolinies Manel 6b
(14) Carlos de Albalate V+
(15) Sense turbo V+
(16) QPCC V (practicament coicideix amb la posterior)
(17) Xup xup V
(18) Sans V+
(19) Cesar el xef 6a
(20) Joan Carlos el Pitufo V+
(21) Farros Prudenci V+
(22) Semblo Xapo V+
(23) I fent perla V+
(24) Larida V+
(25) Ramon lo bufador V+
(26) Aquí no hay dolor V+
(27) La patata V+
(28) Lo boniato V+
(29) El mugró V+
(30) Vou sobrao V+
(31) Bavaresa
Aproximació:
Del poble de Castellonroi prenem la carretera a Baldellou. Passat el km. 14 i trobem dues pistes que surten a la dreta. Agafem la que puja.
Camí de terra apte per tot tipus de vehicle encara que cal anar en compte, especialment si ha plogut, ja que es fa molt fang.
3 km. Aparcament a l'esquerra.
Accés:
Surt un sender  - fita - a la dreta que en 3 minuts ens duu a les primeres agulles de Dalt o de la Roca Foradada. Per anar a les Agulles potser és millor un corriol que surt uns metres més enllà marcat també amb fites.
SUBSECTORS:
En el que hem anomenat Sector de Dalt podem distingir 3 subsectors: De Dalt o de la Roca Foradada, De dalt o de les Agulles(on anat avui) o el de sota o dels Bons Homes (pendent).

Com arribar: Track

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.