Passa al contingut principal

NOU SECTOR D'ESCALADA ESPORTIVA A FÓRNOLS

Farà un parell d'anys en Pep Puig de l'Arp i algú més que desconeixem van equipar un petit sector a la vora del poble de Fórnols (entre la carretera de La Seu d'Urgell i Tuixent). I avui hem anat a provar-lo. Ha estat divertit encara que crec que feia temps que ningú anava a escalar.
Crec que estic descobrint un petit tresor que poca gent coneix. No és una meravella però està molt bé  per passar l'estoneta.
Com arribar-hi?
En el poble de Fórnols agafem el camí que surt per la dreta, avall. A la poca estona, davant de la font, trobem un sender que surt a la dreta. Correspon al GR-7 que va a La Seu d'Urgell  caminant per l'antic camí tradicional. Des d'aquí ja podem veure la paret. Podeu veure la foto de localització que hem posat.
Més avall ens incorporem a una pista que procedeix del poble i seguim a l'esquerra. Travessem un barranc i en acabar un camp agafem un corriol que ens duu al peu de la paret. 8 minuts.
Opinió personal: Els equipadors s'ho han currat però encara hi ha molta vegetació per la paret i pedres que cauen. La roca no és dolenta però te'ns aquella sensació que caurà. A més verticalitat millor roca. Les quatre línies depenen d'una mateixa reunió muntada amb anella.
Hi ha 4 línies:
La primera de la dreta és de IV+, encara que té un pas un pel més exigent.
La segona de la dreta és de V doncs té un petit ressalt.
La tercera via per la dreta és de V+ doncs afronta un tram molt vertical de la paret. Es  pot negociar una mica per la dreta.
La quarta via per la dreta i última no la vam poder fer doncs feia molta calor.
Característiques:
Orientació sud
No arriben als 15 metres
Necessari entre 5 i 6 cintes expres.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.