NOU SECTOR D'ESCALADA ESPORTIVA A FÓRNOLS

Farà un parell d'anys en Pep Puig de l'Arp i algú més que desconeixem van equipar un petit sector a la vora del poble de Fórnols (entre la carretera de La Seu d'Urgell i Tuixent). I avui hem anat a provar-lo. Ha estat divertit encara que crec que feia temps que ningú anava a escalar.
Crec que estic descobrint un petit tresor que poca gent coneix. No és una meravella però està molt bé  per passar l'estoneta.
Com arribar-hi?
En el poble de Fórnols agafem el camí que surt per la dreta, avall. A la poca estona, davant de la font, trobem un sender que surt a la dreta. Correspon al GR-7 que va a La Seu d'Urgell  caminant per l'antic camí tradicional. Des d'aquí ja podem veure la paret. Podeu veure la foto de localització que hem posat.
Més avall ens incorporem a una pista que procedeix del poble i seguim a l'esquerra. Travessem un barranc i en acabar un camp agafem un corriol que ens duu al peu de la paret. 8 minuts.
Opinió personal: Els equipadors s'ho han currat però encara hi ha molta vegetació per la paret i pedres que cauen. La roca no és dolenta però te'ns aquella sensació que caurà. A més verticalitat millor roca. Les quatre línies depenen d'una mateixa reunió muntada amb anella.
Hi ha 4 línies:
La primera de la dreta és de IV+, encara que té un pas un pel més exigent.
La segona de la dreta és de V doncs té un petit ressalt.
La tercera via per la dreta és de V+ doncs afronta un tram molt vertical de la paret. Es  pot negociar una mica per la dreta.
La quarta via per la dreta i última no la vam poder fer doncs feia molta calor.
Característiques:
Orientació sud
No arriben als 15 metres
Necessari entre 5 i 6 cintes expres.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS