Passa al contingut principal

LLUM I LLIBERTAT: AGULLA DE L'AVENC

En l'entrada anterior us hem explicat l'ascensió a l'agulla Ajaguda. Com la nostra exploració va acabar molt abans del que pensàvem, ens vam dirigir a l'agulla del costat, l'agulla de l'Avenc. No tenia altra informació que la que hi ha al llibre d'en Josep Barberà Montserrat, Pam a pam i crec que la informació no és del tot correcta. Va ser doncs una escalada d'aventura i descoberta.
Veure informació referent a l'agulla del costat, l'agulla Ajaguda.
Ens situem al peu de l'agulla. Davant tenim el mur però observem que 20 metres més amunt hi ha una feixa que tira a l'esquerra que serà la nostra fita.
Descripció de la via:
1a tirada (III + - V - III - 23 metres - 3 parabolts): Pugem un petit muret que ens duu fins a un tram més dret, a la vora d'una petita blama. La pugem per l'esquerra. Trobem un buril vell i tres parabolts que ens indiquen per on hem de pujar (V). Un cop passat aquest tram la paret es torna a planar i pugem fàcilment fins un arbre on muntem la reunió que esdevé força incòmoda. Els parabolts tirem per la dreta i després pugen per un tram extraplomat, serà per on baixarem rapelat i no es el nostre nivell. També hi ha un parabolt que ens indica una via que pujaria per la canal de damunt nostre, però no volem problemes i anem per la feixa de l'esquerra.
2a tirada (III - 17 bmetres - arbres): Agafem la deixa tombada que ens exigeix escalar doncs només ens podem assegurar d'uns arbusts que creixen en la feixa.
En el coll entre l'agulla del Jardí i la de l'Avenc hi ha l'entrada de l'Avenc Barberà. Muntem reunió en una savina que hi ha al costat.
3a tirada (II - 15 metres): Seguim la carena fins a arribar al cim de l'agulla de l'Avenc on trobem el ràpel de baixada.
Descens: Rapel de 35 metres que ens deixa al peu de la via.

FITXA TÈCNICA:
Valoració: Només recomanable per escaladors amb poca feina i afany d'exploració.
Dificultat: V
Desnivell: 65 metres.
Temps d’aproximació: 50 minuts.
Temps de descens: 2 h 45 min. doncs vam baixar per la canal del Joc de l'Oca.
Grau d’exposició: Entre baix i mig..
Via semisequipada.
Material:3 cintes exprés i cordinos llargs per llaçar els arbres que trobem.
Roca: Conglomerat. Hi ha algún tram de no gaire qualitat.
Orientació. Sud
Via oberta per:

Per obtenir el track:


Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.