Passa al contingut principal

DESCOBRIR EL SERRAT del MUNTANER: ALBERTO GONZALEZ - PIZARRO


No coneixia el racó del Clot de la Mònica, un topant prou interessant amb vies fàcils per passar un dia ben bonic escalant. Toca el sol i sembla protegit dels vents, ideal per l'hivern. Tot un plaer pels sentits. He trobat algunes cordades amb les que compartíem l'entorn, encara que hem estat molt tranquils.
No serà les millors escalades de la vostra vida però per passar l'estona està molt bé.
Cal diferenciar bé les dues vies: Alberto Gonzàlez puja per la dreta del coster mentre que la Pizarro va arran de l'esquerra. La primera està equipada amb parabolts i està totalment equipada mentre que la Pizarro està muntada amb espits i cal portar algun trastet per pujar amb seguretat malgrat el seu modest grau. La veritat és que la diferència de grau no es gaire. La primera la marquen de IV i la segona de IV+. Personalment no hi vaig trobar tanta diferència encara que potser si que té algun pas més exigent la Pizarro.
La diferència és la psicològica entre l'equipada i la semiequipada però no tan en la dificultat. Les reunions estan equipades amb una cadena per rapelar i coincideixen en les dues vies. Recomanem pujar primer per l'Alberto Gonzàlez per localitzar els punts de la Pizarro. Quan rapeleu la primera via podeu anar buscant els espits.
DESCRIPCIÓ DE LA VIA ALBERTO GONZÀLEZ
1a tirada (IV - 45 metres - 6 parabolts): Trobem un primer ressalt que superem per la dreta. Anem tirant amunt seguint les assegurances amb una certa tendència a la dreta. Pugem inicialment envoltats per algun arbust. Anem grimpant entre petits relleus. Hi ha algun moment que anem a 4 grapes.
2a tirada (IV - 35 metres - 4 parabolts): La tirada està formada per dos ressalts que ens exigeix posar-hi cura. En el primer hem d'anar a la dreta quan és més fàcil pujar per l'esquerra (Pizarro) però hi ha presa molt agraïda. En el segon hi ha menys preses però no patiu ja que tenim dos parabolts molt propers. Superat aquest pas la paret tomba i no vam trobar cap parabolt quitamiedo.
DESCRIPCIÓ DE LA VIA  PIZARRO
1a tirada (IV+ - 45 metres - 4 espits): Trobem un primer ressalt que superem per l'esquerra fent una bona tibada de cames (segurament el IV+ de la via) ja que els altres dos ressalts que hem de superar són més portadors i es pot considerar perfectament IV. HI ha alguna fissura per reforçar la seguretat amb friends.
2a tirada (IV - 35 metres - 1 espit i 1 savina): Potser la tirada és més fàcil que l'Alberto Gonzàlez (però menys equipat). Passem per la vora d'una savina que llavem. Uns metres més amunt trobem un ressalt on damunt hi ha un espit que protegeix el pas. Un cop superat ja és qüestió de caminar a 4 grapes.
Descens:
Rapelem per la via i refem el camí d'anada (21 min)
Accés:
Anem a la urbanització del Bruc (Residencial Bruc) i en l'extrem trobarem cartells que ens indiquem el restaurant la Vinya Nova on aparquem.
Aproximació:
Agafem la pista a Collbató.
7 min. Deixem la pista principal i prenem un ramal que surt a l'esquerra.
Aviat deixem el camí carreter i agafem un sender que tira recte. Fita.
20 min Deixem a la dreta  el trencall que puja al Pla dels Ocells per l'Artiga Alta i agafem una bifurcació a l'esquerra menys fressada.
.25 min Ens situem al peu de la paret. Coordenades: 31T  x=401377  y=4604003. Davant tenim una paret tombada.  A l'esquerra hi ha un mur dret. Uns metres més amunt, en un ressalt trobem un parabolt a la dreta (via Alberto Gonzàlez) i un espit a l'esquerra de la via Pizarro.
FITXA TÈCNICA VIA ALBERTO GONZÀLEZ
Dificultat: IV
Desnivell: 80 metres.
Temps d'aproximació: 25 minuts.
Descens: Nosaltres vam rapelar la via per poder fer la via del costat però es pot sortir per dalt i anar a buscar el camí de l'Artiga. Cal afegir una hora. 21 minuts.
Grau d'exposició: Baixa
Material: 6 cintes exprés i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerada prou bona.
Orientació: Sud-est.
Via oberta per: Desconeixem dades.

FITXA TÈCNICA VIA PIZARRO
Dificultat: IV+ (un pas) la resta IV
Desnivell: 80 metres.
Temps d'aproximació: 25 minuts.
Descens: Nosaltres vam rapelar la via per poder fer la via del costat però es pot sortir per dalt i anar a buscar el camí de l'Artiga. Cal afegir una hora. 21 minuts.
Grau d'exposició: Baixa
Material: 6 cintes exprés, friends (recomanables), cordino saviner i reunions.
Via semiequipada
Roca: Conglomerada prou bona.
Orientació: Sud-est.
Via oberta per: Desconeixem dades.
Per obtenir el track de RocJumper:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.