ESPORTIVA A ESCALES: SECTOR DE LA VIA FERRATA

 
Després de tants dies de confinament municipals i comarcals aconsegueixo un salvoconducte (ara no entraré en detalls, marujos) i puc anar a escalar a Escales.

Volíem fer via clàssica i ens posem al sector de la via Ferrata. Quin error dir-li una ferrata a un camí equipat... si us plau... no porteu a la gent a confusió. NO hi ha res de ferro, una corda mig trencadota per pujar a les vies i prou.


Ens costa situar-nos quan arribem a les vies i primer anem superperduts però finalment arribem a comprendre on estem. Cal tenir present el punt on arribeu a la mal anomenada via ferrata per localitzar-nos en aquest croquis.Vam començar a la 17 Carpanta IV+ - 25 metres - 7 xapes, que voleu que us digui la més exigent de les que vam fer, 16:  El botones Sacarino IV+ - 35 metres - 9 xapes, com encara no teníem clar on estàvem  no vam fer el llarg de dalt, ens el vam estar mirant però era prou lleig, 15 Anacleto, agente secreto: IV - 20 metres - 7 xapes, és molt curiós els primers metres de la via amb uns bultets encisadors fins trobar en una tram més dret on hem de fer una mica adherència com en la majoria de tirades.14: ¿? IV+ 20 metres - 7 xapes. 13: Osobuco: IV+ - 20 metres - 7 xapes 12: Dixi: IV+ (molt justet) - 35 metres - 6 xapes, també continua cap a dalt però tampoc ens va agradar - ho sento - ens va costar trobar la reunió que està una mica dissimulada.


Com arribar-hi? A Sopeira agafem la segona entrada de la carretera i baixem cap al poble. Trobem un baixador a l'esquerra que agafem. Creuem el pont sobre el riu i anem a la dreta, cap a la central. Abans d'arribar-hi ens avorem.

Aproximació: Prenem un camí molt marcat que s'enfila recte amunt.

10 min Primer tram de corda. Un cop l'hem superat estem una mica desorientats ja que no veiem per on continua el camí que fa tres carreranys. Nosaltres recte amunt però hi ha una fita a la dreta que indica una marrada que fa la pujada més suau. Veiem un altre tram de corda i aviat arribem al peu del mur. Ens costarà localitzar-nos perquè està ple de parabolts. Estem en una autèntica via d'escalada. Mireu el gràfic i veureu que estem a la via 12. (22 min.).

El millor és l'ambient del lloc. A primera hora feia vent però ha parat i com està encarada al sud el sol ens ha tocat i havíem anàvem en màniga curta. I pensar que a primera hora pensàvem que no podríem escalar pel fred i el vent!!! Les plaques són prou interessants i ideals per agafar de nou forces.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS