Passa al contingut principal

ROCA DE LA DESESPERACIÓ (i II): RIU SET: SECTOR DEL METRO I MIG

 
Tornem per segona vegada al sector de la vora del riu Set: Metro i mig. Ara que ens han obert el confinament municipal potser anirem a altres llocs. Aquest sols ha estat una solució desesperada, però lo bé que ens ho hem passat.

ROCA DE LA DESESPERACIÓ:

És la primera roca que ens trobem. Vam obrir les línies de l'Aresta i la Fissureta però avui portàvem l'equip A: Josep Lluís i Xavier que han fet una demostració.

La Fissura: A la cara sud, mirant al riu, hi ha una fissura que tomba i que és espectacular. Són tres metres però quins tres metres. Graduació: un 6è però sense concretar. Dalt hem posat un parabolt però la fissura es pot protegir amb friends/tascons grandets. Per baixar es millor desgrimpar l'aresta.

ROCA DE CON-FINA-MIENTO:

A la vora hi ha una pedra, amb algun tram trencadot on podem iniciar a la gent en el món de la roca. Hem fet dues línies: 

PEL DAVANT: Puja directa. Anem una mica a l'esquerra perquè la roca és millor. Tindrà uns 5 metres i hem posat un paravolt per assegurar els primers metres. Després es va caminant. Grau: III+.

PERIMETRAL: Es una forma per jugar a escalar. Pugem per la dreta de roca. Primers metres d'adherència. Un cop dalt, on hi ha un parabolt llarg (12 cm) per rapelar o baixar. Hem de baixar per l'altre costat fent el tomb per un ressalt. No és la millor grimpada de la vostra vida, però és el que hi ha. No passa de II+.

Per més informació veure entrada anterior.

Peligru!!! Han deixat la porta del manicomi oberta...
Track per arribar-hi:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.