Passa al contingut principal

NO TOTES LES ESCALADES HAN DE SER GENIALS: PALLER GROS


Hi ha dies que les coses van diferent de com havies previst inicialment. Llavors has d'anar a cercar un pla B i aprofitar que has caminat 45 minuts de pateo. Escalada poc recomanable, perdoneu, però algú ho havia de dir.
Si, si, però on està el Paller Gros, aquest? Bona pregunta, està a la serra de Sant Honorat. Heu d'agafar el camí que surt de la pista que va de Peramola al refugi de Cortiuda. En el km 3,5 km trobem la pista que puja a la masia de Torrent. Passem per darrera de la casa i agafem un camí que ens dura al coll de Mu. Llavors agafem el singular camí que travessa la cinglera de la roca de Sant Honorat que anem seguint fins arribar a un coll molt evident. Hem caminat uns 45 min com hem dit abans.

Ja teniu davant l'agulla. Coordenades inici: 
UTM31N - ETRS89356735.44659976.9
Travesseu algun arbret fins situar-vos a peu de la paret. Hi ha una sabina on us podeu assegurar. Ara cal buscar el lloc per on menys es trenca la paret. Vam posar un merlet. No hi ha gaire cosa que no es mogui però no arriba a ser perillós ja que no hi ha dificultat real si aneu amb cura a l'hora d'agafar les preses. A la vora nostra havia la Nula, una gossa, una border collie, que no parava de pujar i baixar mentre nosaltres ens anàvem encordant. 15 metres de III.
En arribar a dalt trobem una instal·lació de ràpel, que és el principal dubte del dia. Com baixarem?

Vam fer una altra aventura però aquesta ja us l'explicarem un altre dia.
Per obtenir el track (passa pel collet però tira més endavant):

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.