VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR

Els companys m'han donat una mega-sorpresa. M'han dedicat una via. M'ha fet molta il·lusió, bé, potser m'estan dient vell sibil·linament. Així que 11 mesos després agafo els peus de gat i els trac a escalar. Estan contents. Em trobo bé, sembla que els peus reaccionen molt bé, després de l'accident.

La via es troba per sobre de la zona de la Cresta del Conill (davant de Camarasa). S'arriba per la pista que surt del pont de les Escaleres.


FITXA TÈCNICA:

Dificultat: V (un pas puntual) IV+

Desnivell: 175 metres.

Temps d'aproximació: 8 minuts.
Temps de descens: 25 min.
Grau d'exposició: Baix.
Via equipada
Roca: Calcària. Hi ha còdols que rodolen. Esforç dels aperturistes de netejar la via.
Orientació: Sud.
Via oberta per: Lluís Olóndriz i Amadeo Ribes 

Col·laboradors: Joan Alcalà, Antonio Balasch i Rosendo Oliva.

Oberta: Novembre de 2022

Descripció de la via:

1a tirada (III - III+ - 30 metres - 3 parabolts): Al peu de la via està pintada de blau JR. Es puja uns primers metres caminant entre rostolls fins arribar a una placa on trobem els tres parabolts. 

2a tirada (IV - 30 metres - 3 parabolts): Segueix la mateixa tònica que el llarg anterior. Cercant les plaques millors. Dificultats poc mantingudes. Cal anar amb cura d'algunes pedres. La 1a i 2a tirada es poden fer en una sola.

3a tirada (IV - II - 30 metres - 4 parabolts): Anem a buscar un muret que tenim damunt nostre. A la meitat del recorregut abandonem la pujada i busquem un parabolt que ens queda a l'esquerra i fem un llarg flanqueig (II) parant compte amb els codols. Impressionant visió sobre la vila de Camarasa que queda darrer nostre.

4a tirada (IV - 30 metres - 4 parabolts): Placa molt bonica i no difícil, que anem pujant fent una mica de ziga-zaga. Anem seguint els parabolts. No hi ha problemes per seguir la via.

5a tirada (IV - 30 metres - dos arbusts i dos parabolts): Sortim cap a l'esquerra anant a llaçar dos arbusts. Crec recordar que el primer era una olivera. Els aperturistes estan buscant sempre la millor placa. Tirem per un muret amb els parabolts.

6a tirada (IV - IV+ - IV - 30 metres - 5 parabolts): Pugem per una placa però a la meitat baixem una mica a l'esquerra hi ha el proper parabolts. Els aperturistes van dissenyar pel parabolts però jo vaig a la dreta, molt més fàcil encara que cal anar amb cura per la roca. Més ferma pel centre.

7a tirada (V- III - 15 metres - un clau i un parabolt)(es pot enllaçar amb l'anterior) : Estem en el pas més compromès de la via que es pot voltar. Es tracta d'un únic pas.

L'homenatgeat en els primers passos de la via

Accés:

En la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa (LV-9047). En el km 11 trobem el pont de l'Escalera. Abans de travessar-lo trobem una pista a l'esquerra que seguim 1,4 km on hi ha l'aparcament als costats de la pista de la Cresta del Conill.

Aproximació:

Tirem uns 30 metres endarrere fins arribar a un dipòsit on trobem un dipòsit on hi ha pintat en blau JR que indica l'inici del sender. Primar remunta cap a la cinglera encara que aviat ens decantem cap a l'esquerra tot seguint les marques blaves i les fites. (8 minuts).

Descens:

Un cop arribem a la carena anem a l'esquerra vers una mena de coll (5 min). Anem seguint unes fites escadusseres que ens porten fins a l'aparcament (25 min).

Per obtenir el track (de Joan Alcala):

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES