COL·LECCIÓ DE CLÀSSIQUES: MARTINETTI A LA FORMIGUERA

Sortida del 4rt llarg
Ressenya del Guillem Arias,
la millor que he trobat.
Feia dies que em rondava pel cap ifinalment avui m'he decidit anar-hi. La veritat és que es tracta d'una via per fruir amb dos llargs que estan al meu nivell. En Pep Godoy - segurament en el que deia ser la segona repetició - em recordava el fart de tirar pedres que s'havia fet, però la veritat és que avui la roca de la via està superba. Estava tant malament em deia que dubtava que el Martinetti hagués acabat la via... encara que en Jesús Martínez, popularitzat com el Martinetti, era capaça d'això i de molt més. També en Godoy es va queixar molt del reequipament que s'havia fet, crec l'Albert Cortés, amb molts d'espits que baixava el grau... tindrà raó però ara la via és molt popular i repetida. Si no hagués res a la via, ningú sabria ni on para
Inici segon llarg
com en altres vies de la zona.
Descripció de la via:
1ra tirada (IV - 20 metres - 3 espits): Comencem pujant entre dues regateres de la paret molt evidents. No confondre'ns amb la via Garreta- Eusebi que queda a l'esquerra. De fet al peu de la via hi ha picat el nom de la via. La paret encara no és vertical i arribem a un replà on muntem la reunió.
2na tirada (IV - IV+ - 15 metres - 3 espits): Hi ha gent que empalma el primer i el segon llarg. Continua amb la mateixa dificultat que l'anterior però hi ha un lloc on es posa més dret.
Abans del flanqueig del tercer llarg
3ra tirada (V- IV+ - 35 metres - 7 espits): És un llarg de V mantingut. El primer "seguro" està una mica lluny. Potser després del tercer espit la dificultat no és tant. En el tram superior cal fer una flanqueig a l'esquerra. Pas aeri però no especialment difícil ja que una fissura amaga una "rebava" que permet la progressió amb comoditat (IV+).
Quart llarg: Pas clau.
4ta tirada (V+ - V - IV - 25 metres - 6 espits): Ara ens toca el llarg clau encara que no és gaire diferent que l'anterior: dret i amb poca presa. Potser si que abans d'arribar al segon espit té més dificultat (V+) però és menys mantingut ja que a partir del tercer davalla la dificultat.
Descens:
Des de dalt prenem un sender que davalla revoltant la muntanya fins sortir al camí vell de Sant Llorenç a Vilanova de la Sal i travessar la via del tren (25 min.)
Accés:
Sortint de la via.
Primer hem de localitzar un aparcament que hi ha a la sortida de Sant Llorenç, direcció Camarasa, passat el restaurant L'Isard. Des d'aquí hem de seguir un senderó que s'endinsa barranc enllà. Als poc metres el travessem i anem a l'esquerra pel barranc Fondo. El camí queda travessat per la via del tren que ens obliga a fer un bon tirapits. I ja estem al peu de la paret de la Formiguera. Cerqueu els dos reguerots grisos al peu de la paret. Allí comença la via (12 min.)
FITXA TÈCNICA
Dificultat: V+
Desnivell: 95 metres. 
Temps d'aproximació: 12 min.
Temps de descens: 25 min. 
Grau d'exposició: Baix.
Material: 7 cintes exprés i reunions. 
Roca: Calcaria.Molt bona.
Orientació: Sud. Al tard de les tardes d'estiu li toca l'ombra.

Via oberta per Jesús Martínez, Martinetti, no sé el nom del seu company, el 21 de maig de 1973.



Comentaris

  1. Aquest fi de setmana hem fet aquesta via, els "seguros" estan molt lluny uns dels altres, per mi massa.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR