FACTORIA GUTIERREZ: VIA EL NIÑO DE LOS PEINES

Una nova via equipada per Juan Gutierrez, el màxim equipador de la zona de Sant Llorenç de Montgai i rodalies. Aquesta via es troba a l'extrem de llevant de la paret de la Formiguera. Si, en la Formiguera. A la vora hi ha la via Bop Esponja. De fet podríem dir que no sembla Formiguera doncs podríeu dir que s'acaba a la via CATEFER. Bé, el tema era ajudar-vos a localitzar-la. Potser és millor dir-vos que des de l'aparcament de la Formiguera ja es pot veure la via que està en una petitta barrancada que forma la roca.
És una via curiosa doncs tot és IV que es passa molt bé, però hi ha uns 7 metres d'un mur amb poca presa de V+. A més, com ja sabeu, en Juan Gutiérrez no us deixarà els parabolts a mà per superar el pas en A0, així que us tocarà estirar-vos. La via es fa curta, dos llargs, però calia fer-la per posar-la al sac encara que cal afirmar que n'hi ha de més boniques.
DESCRIPCIÓ DE LA VIA:
1a tirada (IV - V+ - IV - 30 metres - 9 parabolts i un clau artesanal): La via no porta cap problema d'orientació doncs només cal anar seguint les xapes.
Comencem amb una marcada tendència a la dreta. Arribem a un indret on la paret es posa més vertical i les preses comencen a escassejar, però en trobem alguna que val un potosi.. Seràn uns 7 metres però cal escalar amb cura (V+). Passats aquests metres la paret tomba i decreix ràpidament la dificultat.
2a tirada (IV - 3 metres - 7 parabolts):  Ara anem a l'esquerra resseguint els parabolts. Passem una fondalada i sortim a la carena.
Descens: Anem seguint les fites, els primers metres a l'esquerra però aviat a la dreta que ens porten a la carena (4 min.) on trobem el camí que recull els corriols de les vies de la Formiguera.
12 min. Fem cap al camí que baixa de Vilanova de la Sal. Anem a la dreta. Passem la via del tren i continuem baixant.
20 min. Aparcament de la Formiguera.
Accès: Sortim de Sant Llorenç de Montgai per la carretera LV-9047 en direcció a Camarasa. Als pocs metres passem el restaurant L'Isard i agafem un camí de terra a mà esquerra. Estem en l'aparcament de la Formiguera.
Aproximació: Sortim de l'extrem de l'aparcament de la Formiguera.
2 min. Deixem a l'esquerra la bifurcació al baranc Fondo d'on surten la majoria de les vies de la Formiguera i la Ferrata de Cagatélorito.
4 min. Un corriol costerut surt per la dreta que seguim. En la part superior trobem una corda que practiament no fem anar ja que ens desviem a l'esquerra. Dalt s'ha fet un passadís entre la boscúria que ens duu fins al peu de la via (10 min.)

Comentaris

  1. Per aproximar-te a la via, per on cal fer-ho? Has d'anar fins a la Catefer i flanquejar? És complicat localitzar el peu de via?

    ResponElimina
  2. Hola Mingo, no cal arribar a la Catefer. Has de tirar uns 100 metres més com si anessis a la vai del tren i veuràs un corriol que surt a l'esquerra. Puja molt dret. Als pocs minuts trobaràs una corda que casi no agafes i tires per l'esquerra fins a arribar al peu de via.

    ResponElimina
  3. Joan perdona però no ho acabo d'entendre. Vas en direcció a la via del tren, abans de passar el rierol has d'anar a la dreta? i quan estas per la zona del Bob esponja has de trobar un corriol?
    Es que dimecres passat vaig anar amb el Jordi Mayor a la Formiguera i al baixar vam intentar localitzar la via i l'aproximació.
    Merci

    ResponElimina
  4. ÉS el camí que baixa de la Bob Esponja que ara cal pujar-hi. Si vols una tarda quedem i t'ho ensenyo (o un matí.. )

    ResponElimina
  5. Ok, gràcies pel oferiment, però ja ho he entès, gràcies

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR