Passa al contingut principal

SARDENYA: ASCENSIÓ A LA PUNTA MARMORA

La punta Marmora és el cim més enlairat de tota l’illa de la Sardenya.
Malgrat vaig buscar molt no vaig saber trobar per internet una pàgina que m’expliques una mica com pujar-hi. Vam anar a l’aventura, però ens hem vam sortir prou bé.
Hem d’arribar al poble de Desulo, en mig de les muntanyes de Gennargentu, i des d’aquí puja a l’estació d’esquí de Bruncu Spina a 1570 metres. La senyalització és escassa quan anem per la carretera. Mireu pel google maps.
Les instal·lacions de Bruncu Spina són una mica penoses. Només obren els caps de setmana però “sempre” entre desembre i març (¿?).
DESCRIPCIÓ DE L’EXCURSIÓ:
Cal pujar al cap de les pistes (1820 m.). A la dreta hi ha la creu que senyalitza el cim del Bruncu Spina (1824 m.), segon cim més alt de Sardenya.
Des d’aquí no hem de baixar a cercar el camí que passa per sota sinó seguir la carena per l’esquerra (est). Hi ha un parell de passos on cal travessar el filat que separa els animals.
Abans del coll de la Marmora hem de fer una bona baixada fins al 1670 metres i remuntar fins al destacat cim que està presidit per una enorme creu metàl·lica (1834 m.).
Temps: Heu de comptar entre 1 hora i mitja a dues hores.
Desnivell: 600 metres.
Dificultat: fàcil.
Desitjo que us pugui servi d’utilitat.
Per arribar a Desulo, passareu pel poble de Fonni. Val la pena cercar les pintures que decoren les façanes de les cases. Si esteu interessats en el tema mireu la pàgina: http://www.muralesinsardegna.net/.
Veure imatges de la nostra travessa:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.