TURÓ DE LA VENTOLANA


La veritat si teniu alguna cosa millor que fer... feu-ho. La via dels Teletubbies la veritat és que no val gaire la pena, però si esteu pel Solsonès i no voleu complicacions podeu anar a estirar les cames a la roca de Ventolana.
La primera ascensió fou feta el 20 d'abril 2002 per Raquel i Marta Travesset, Oriol Vilaginés i Lluís Parcerisa.
DESCRIPCIÓ DE LA VIA:
Ens situem al peu del turó de la Ventolana en el seu extrem més a ponent. És una placa de conglomerat tombada, ideal per iniciar-se. Dalt hi ha un pi i arbusts on muntarem la primera reunió.
Primera tirada (35 m. - III): Pugem per una placa aplanada fins un indret on es posa un xic vertical (III) on trobem un clau que protegeix el pas. Més amunt veiem un parabolt pensat per fer la reunió encara que resulta més còmode pujar un metre més amunt i aprofitar un boix, tot sortint del cingle.
Segona tirada (25 m. - II - IV opcional): Tirem amunt caminant (I) fins arribar a un petit extraplom. Si el voleu el podeu esquivar però com esteu forts l'intenteu posant cura d'algun codol. La reunió es munta en un boix cimal. Fi de l'escalada.
ACCÉS:
Prenem la carretera de Solsona a Sant Llorenç de Morunys pel Coll de Jou. En el km. 17 trobem l'antic Hostal del Vent, situat en un indret privilegiat amb una superba visió sobre la serra de Port del Comte i la roca de Canalda.
Prenem una pista cap a ponent.
15 min. Arribem a una collada situada davant del turó de Ventolana que és el nostre objectiu. Abandonem la pista per un carrerany que mena cap al fondal del Clot de Vilamala que deixem quan comença a baixar i anme a cercar la paret que envolta el turó. L'abordarem pel seu extrem més a ponent.
DESCENS:
Un cop en la carena seguim vers el cim de Ventolana (1301 m. - 7 minuts)i seguim l'aresta meridional que ens mena a la pista a la masia de Capdevila (15 min.). Anem a la dreta tot passant pel peu dels cingles que volten la Ventolana.
23 min. Collada on hem iniciat l'escalda.
40 min. Hostal del Vent.
Aquest escurço ens va acompanyar en la part baixa de la paret. Sembla un xic enfadat.

Comentaris

  1. L'escalada no sé si val gaire la pena...., però m'ho apunto com a excursió!! Que aquest cim sempre me l'he mirat des de baix.

    ResponElimina
  2. ma penso que com a excursió tampoc pasa el tall, encara que el meu criteri és molt personal

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS