Passa al contingut principal

TURÓ DE LA VENTOLANA


La veritat si teniu alguna cosa millor que fer... feu-ho. La via dels Teletubbies la veritat és que no val gaire la pena, però si esteu pel Solsonès i no voleu complicacions podeu anar a estirar les cames a la roca de Ventolana.
La primera ascensió fou feta el 20 d'abril 2002 per Raquel i Marta Travesset, Oriol Vilaginés i Lluís Parcerisa.
DESCRIPCIÓ DE LA VIA:
Ens situem al peu del turó de la Ventolana en el seu extrem més a ponent. És una placa de conglomerat tombada, ideal per iniciar-se. Dalt hi ha un pi i arbusts on muntarem la primera reunió.
Primera tirada (35 m. - III): Pugem per una placa aplanada fins un indret on es posa un xic vertical (III) on trobem un clau que protegeix el pas. Més amunt veiem un parabolt pensat per fer la reunió encara que resulta més còmode pujar un metre més amunt i aprofitar un boix, tot sortint del cingle.
Segona tirada (25 m. - II - IV opcional): Tirem amunt caminant (I) fins arribar a un petit extraplom. Si el voleu el podeu esquivar però com esteu forts l'intenteu posant cura d'algun codol. La reunió es munta en un boix cimal. Fi de l'escalada.
ACCÉS:
Prenem la carretera de Solsona a Sant Llorenç de Morunys pel Coll de Jou. En el km. 17 trobem l'antic Hostal del Vent, situat en un indret privilegiat amb una superba visió sobre la serra de Port del Comte i la roca de Canalda.
Prenem una pista cap a ponent.
15 min. Arribem a una collada situada davant del turó de Ventolana que és el nostre objectiu. Abandonem la pista per un carrerany que mena cap al fondal del Clot de Vilamala que deixem quan comença a baixar i anme a cercar la paret que envolta el turó. L'abordarem pel seu extrem més a ponent.
DESCENS:
Un cop en la carena seguim vers el cim de Ventolana (1301 m. - 7 minuts)i seguim l'aresta meridional que ens mena a la pista a la masia de Capdevila (15 min.). Anem a la dreta tot passant pel peu dels cingles que volten la Ventolana.
23 min. Collada on hem iniciat l'escalda.
40 min. Hostal del Vent.
Aquest escurço ens va acompanyar en la part baixa de la paret. Sembla un xic enfadat.

Comentaris

  1. L'escalada no sé si val gaire la pena...., però m'ho apunto com a excursió!! Que aquest cim sempre me l'he mirat des de baix.

    ResponElimina
  2. ma penso que com a excursió tampoc pasa el tall, encara que el meu criteri és molt personal

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.