Passa al contingut principal

EL DARRER RAIG DE LLUM: PENYAL DE SANT LLORENÇ

Lagartija Nick
Des de la carretera
Guia Escaladas en la Noguera
El dia s'escurça i la colla del dimecres tenim poques hores de llum. Decidim anar a fer el Penyal de sant Llorenç. Resulta una alternativa ideal per complementar alguna altra escalada de la zona o sols anar a fer una estona d'esportiva com vam fer nosaltres. Ens va causar molt bones sensacions.
Té un aire d'escalada clàssica encara que com són vies curtes i equipades són vies d'esportiva.
On està el Penyal de Sant Llorenç? - us preguntareu - doncs entre la paret de l'Os i la paret del Pont de Sant Llorenç de Montgai. És visible des de la carretera.

Via Normal
Descripció de les vies:
Via Normal (V/V+  - 25 metres - 4 parabols i un clau): Un parabol indica l'inici de la via. Comencem per una aresta que ens uneix a la paret. Pugem pel centre de l'agulla deixant a la dreta una balma corcada. Superem un parell de passos en bavaresa, un altre pas de decisió i ja estem en un arbre cimal on hi ha una anella per descendir.
Lagartija Nick
Via Lagartija Nick (6a - 25 metres - 5 parabols): Baixem una mica a l'esquerra i trobem un parabol que indica l'inici de la via. Hi ha un tram extraplomat que pugem per una fissura. Dalt ja escalem una placa mantinguda fins a l'arbre cimal. Seguem honrats, jo no la vaig fer però vaig veure com els companys esgarrapaven els peus de gat per la paret.
Via Taco Loco: Puja per l'esperó de la dreta, sembla molt aèria però no vam tenir temps per fer-la. Un altre dia la farem. Fa molt bona pinta.
Aproximació:
Prenem la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa.  Passat el km 10 trobem un pont sobre el barranc Salat o Congost dels Ullals de Sant Llorenç. Aparquem abans de creuar-lo.

Accés:
Passem el pont i agafem un corriol que hi ha a mà esquerra. Aviat baixem al barranc que travessem. Tirem uns metres a l'esquerra i trobem un nou corriol que s'enfila amunt fins al peu del Penyal. Anem per una carena penjada sobre dos barrancades (3 minuts).

FITXA TÈCNICA
Dificultat: Via Lagartija Nick 6a - Via Normal V/V+ (si te alguna cosa de V+ és molt portador).

Desnivell:  25 metres.
Temps d'aproximació: 3 minuts
Temps de descens: 3 minuts
Grau d'exposició: Baixa

Orientació. Sud. Segurament arriben els darrers raigs de Sant Llorenç
Roca calcària, molt bona.
Via equipada, tipus esportiva.
Material: 5 cintes.
La via Normal va ser oberta el 17 d'octubre de 1971 per Jordi Vidal, V. Martín, Jordi Gàzquez i J. Oromí. Els burils vells permetien fer els trams més compromesos en artificial.

La via Lagartija Nick va ser oberta el 4 d'abril de 1995 per Jordi Marmolejo i Pep Godoy.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.