dimecres, 21 de gener de 2015

PARABOLTS ANÒNIMS I OBLIDATS

Des de l'aparcament de la Formiguera
La colla dels dimecres encara que la tarda sigui al gener molt curta i faci molt fred ens neguem a quedar-nos a casa. Avui hem anat a uns parabolts que hi ha sota del Cilindre que dibuixen dues línies d'escalada esportiva. No sabem qui els va posar i segur que fa molt temps que ningú els aprofita malgrat l'esforç de l'equipador desconegut. Tot és anonimat però la colla hem escalat i ens ho hem passat molt bé. Segur que si molts escaladors
sabessin que allí poden estirar els braços igual pujarien a passar una estoneta els dies que no es pot fer res més.
Després unes canyes i unes patates braves a un bar de la plaça Mercadal de Balaguer i més contents que uns gínjols cap a caseta.
Descripció:
Observar la ressenya. Està feta des de l'aparcament de la Formiguera. Mireu el ressalt que hi ha sota de la paret del Cilindre. A la paret de tons més grisos clars és on heu de pujar en menys de 5 minuts, seguint el sender que puja a la Via Vidal - Farreny.
Hi ha dos vies de parabolts
(1) La de la dreta (IV+ - 12 metres - 5 parabolts): Pugem per una placa agradable. Al costat d'un arbustre les preses semblen haver desaparegut. Us caldrà estirar de valent doncs a dalt hi ha molt bon canto.
(2) La del mig (IV+ - 15 metres - 5 parabolts): Pugem per un diedre fins arribar a un pas on cal fer un parell de passos en bavaresa. Dalt ja només us queda un pas d'adherència.
(3) La de l'esquerra (V - 15 metres - 2 burils, un clau, un taco de fusta i 1 parabolt): Diguem la veritat aquesta no la vaig poder pujar doncs ja estàvem farts de passar fred. La va fer en Sergi Gamiz, Havia una instal·lació vella. Hi ha pintura groga a la paret que ens recorda unes vies que van obrir els militars fa anys per fer pràctiques. Puja per un diedre fins pujar a un ressalt ja dalt de tot. Ara cal girar a la dreta. Potser un dia d'aquest ens decidim a reequipar la via.
FITXA TÈCNICA:
Temps d'aproximació: 5 minuts.
Orientació: Sud-oest (ideal per fruir del sol). Segurament és dels darrers llocs de Sant Llorenç on toca el sol.
Roca: Calcària, molt bona. Encara que es nota que no hi puja gaires escaladors doncs hi ha una mica d'herba.
5 comentaris:

 1. crec que aquestes vies las varen equipar uns militars fa bastant tems per fer practiques.

  Lo niko

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Niko:
   Els militars van equipar un munt de vies per la zona amb uns burils que estan rònics i rovellats. Estaven pintats amb esprai groc. Les dues vies (esquerra i central) estan equipades amb parabolts. A l'esquerra hi ha burils militars... Em pregunto qui va posar els parabolts??
   De totes formes per a tu no són aquestes vies doncs tens un nivell superior.

   Elimina
  2. pues no se, lo Lluís Olondri o el Marmol pot ser sàpiguen alguna cosa??? gracies per lo del nivell però amb el tercer vaig comença i as però acabar amb vell.

   Salutacions.
   loniko

   Elimina
 2. Companys una de aquestes vies es diu per La canalla, crec que es la mes fàcil..?
  Adjunto la adreça de a on la tinc ressenyada i sembla que te bastants anys…?
  Guillem

  http://guillem2.blogspot.com/2014/01/vidalfarreny.html

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gran Mestre i sempre admirat Guillem Arias ara em sap greu portar-te la contrària... quina gosadia la meva ... però les vies de la Canalla les vam reequipar també nosaltres i estan una mica més a la dreta. Practicament a tocar. Sota Cilindre és un muret de 15 metres de paret damunt mateix del parking.
   Et sona això de invertir per quan ens jubilem i tinguem vies per fer (Una idea teva i que segueixo fidelment).

   Elimina