Passa al contingut principal

SECTOR ESPORTIU: SOTA CILINDRE

Ja us vaig parlar del sector que hi ha damunt de l'aparcament de la Formiguera (Sant Llorenç de Montgai). Sobre hi ha les parets del Cilindre. Doncs havia un petit mur - amb alguna via ja equipada - però la Colla del dimecres hem equipat/ampliat més el sector afegint tres vies més. L'interès que té el sector d'esportiva és que és l'únic amb baixa dificultat i proper al cotxe de Sant Llorenç.
Descripció:
Observar la ressenya. Està feta des de l'aparcament de la Formiguera. Mireu el ressalt que hi ha sota de la paret del Cilindre. A la paret de tons més grisos clars és on heu de pujar en menys de 5 minuts, seguint el sender que puja a la Via Vidal - Farreny.
Hi ha cinc vies de parabolts.
(1) Variant entrada (V+ - 5 metres -  2 parabolts): És la que està més a la dreta i enllaça amb la (2). Puja per una fisura. Si es vol dalt també es pot sortir per la dreta cercant la dificultats.
(2) Esperó (V - 15 metres - 6 parabolts): Puja per una mena diedre. Dalt gira a la dreta. Reunió en dos parabolts sense anella. Es pot baixar caminant pel costat si es vol com totes les vies.
(3) La del mig (IV+ - 15 metres - 5 parabolts): Pugem per un diedre fins arribar a un pas on cal fer un parell de passos en bavaresa. Dalt ja només us queda un pas d'adherència.
(4) La de l'esquerra (IV+ - 12 metres - 5 parabolts): Pugem per una placa agradable. Al costat d'un arbustre les preses semblen haver desaparegut. Us caldrà estirar de valent doncs a dalt hi ha molt bon canto.
(5) Placa (6a - 10 metres - pendent, un parabolt): És la que està més a l'esquerra i es puja per una placa molt evident. De moment només hem posat un parabolt a l'inici de la via pensem que caldrà posar-ne dos més. Si vas per la dreta resulta més fàcil.
FITXA TÈCNICA:
Temps d'aproximació: 5 minuts.
Orientació: Sud-oest (ideal per fruir del sol). Segurament és dels darrers llocs de Sant Llorenç on toca el sol.
Roca: Calcària, molt bona. 
En aquest sector els militars van obrir algunes vies per fer practiques. Encara es poden veure en la paret algunes marques grogues i algun buril.
També en la via de la Placa es pot veure una vella instal·lació que el Grup de Salvament de Muntanya (GSM) per allà els anys vuitanta van fer practiques.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.