Passa al contingut principal

PER RELAX PIRINENC: FELIPE, EL HERMOSO

Segon llarg
Perdoneu però quin nom de via més lleig!! Ara a la via tampoc cal demanar-li gaire cosa. És un divertiment que hi ha a la zona d'escalada de Cerler - Ampriu. A primera hora vam fer la No te tires que hay cristales i com ens quedava una estona vam decidir anar a fer aquesta altra. Ens ho vam passar bé pujant però sense patir pel grau i ben protegida.
Està damunt de la zona d'escalada esportiva de la Palestra però aquesta té l'encant de tenir 3 llargs.

Descripció de la via:
1ra tirada (IV - 20 metres - 4 parabolts): Superem per la dreta la zona d'escalada esportiva i a uns 15 metres amunt trobem una altra línia de parabolts que seguim. No presenta gaire dificultat. Els parabolts ens indiquen per on va la via.
2na tirada (IV+ - 40 metres - 10 parabolts): Anem uns 15 metres per una feixa a la dreta i en un revolt a l'esquerra trobem la placa parabolada. Des d'avall sembla molt fàcil però enganya una mica perquè les preses estan invertides i es veu molt bé però quan estàs en el "fregado" no en veus de bones. De totes maneres no ens enganyem la dificultat màxima és IV+ i amb molts parabolts que protegeixen els passos més compromesos. A la part de dalt es va estrenyen la placa. La reunió està darrera d'un arbre a la dreta.
Inici de la via
3ra tirada (III - IV+ - III - 50 metres - 7 parabolts): Sortim per l'esquerra per anar a buscar una aresta (III), sembla que estiguem fent una cresta pirinenca. Arribem a un ressalt amb un pi a la vora (IV+) i tornem un altre cop a pujar per una aresta (III).
Descens:
Com les reunions estan equipades per rapelar vam baixar per la via. Uns companys van baixar per la part de davant anant a parar a una feixa on havia un cable que els va dur al començament de la segona tirada d'on es baixa ja caminant.
Vam fer un ràpel de 50 metres i un de 40 metres.
Baixem a buscar la zona d'escalada esportiva de las Palestras i tornem pel camí d'anada (20 minuts)

Accés:
Prenem la carretera a les pistes d'esquí. Passat el km 8 de l' A-2617 hi ha l'aparcament a l'esquerra, abans de travessar un torrent de l'Ampriu.


Aproximació:
Travessem el torrent de l'Ampriu i pugem per un corriol al costat del riu fins arribar a un altre pont on
travessem de nou el rierol, sortim a un pla i davant - mig amagats pels pins - tenim la paret de las Palestras.


FITXA TÈCNICA:
Dificultat:  IV+
Desnivell: 110 metres. 
Temps d'aproximació: 15 min.
Temps de descens: 20 min.
Grau d'exposició: Molt baix.

Material: 10 cintes exprés,  i reunions.
Roca: Granit, hi ha algun tram herbòs.

Orientació: Nord-oest
Valoració: No és una via per fer sola però pot servir per complementar alguna altra de la zona.
Via oberta per JM Arizon i Luís Alfonso l'any 2008.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.