dissabte, 30 de gener de 2016

SENIORS FRUINT AL JOC DE NENS

Avui havíem d'anar a escalar a Sant Llorenç de Montgia però en aixecar-me veig que la boira tardarà en marxar. El millor és canviar de pla doncs a la radio diuen que a la resta de Catalunya farà calor. Busco a l'ordinador vies pendents i n'imprimeixo unes quantes per oferta al company de cordada. Finalment decidim anar a Montserrat als Graus de Collbató. El dia magnífic. La via triada ja està bé com a pla B i que hem hagut de fer la tria exprés. Millor l'Avi Joan o la via d'en Pitu, però si ja les teniu fetes...
Descripció de la via:
Quan sortiu de Collbató i agafeu el camí, el primer que heu de fer és aturar-vos i buscar la foto de la ressenya que es destaca amb facilitat. Aquesta visió us ajudarà a orientar-vos.
1ra tirada (III+ - 40 metres - 4 parabols): Les dues primeres tirades són comunes a la via de l'Avi Joan .

Pugem per una placa tombada a tocar d'una canal - per on podríeu pujar caminant, però hem vingut a escalar. Fer la reunió en el moment que la paret es posar més vertical.
2na tirada (IV- III - 30 metres - 2 parabols i un clau). Pugem per una fissura on hi ha un clau i anem pujant per terrasses. Acabem caminant. Muntem la reunió a la via de l'Avi Joan. Podem abandonar la via anant per l'esquerra a cercar el camí de la drecera dels Graus però anem uns 30 metres a la dreta, amb una lleugera baixada per trobar l'inici de la Jocs de nens. 
3ra tirada (III+ - 40 metres - un pont de roca pot útil, un parabol): El pont de roca ens indica per on comença la via. No presenta cap dificultat però en la part de dalt com duiem els friends en posem un del 4 perquè queda molt bé però innecessari.

4ta tirada (IV+ - 15 metres - tres parabols):
Comencem per un muret dret i amb poques preses. D'avall ja veiem l'assegurança. Ara cal anar cap a l'esquerra amb una mica de cura (tram ben protegit). Acaba amb un ressalt.
5na tirada (IV+ - 18 metres - 1 parabol): El primer pas de sortida és una mica obligat (IV+). Ara pugem per un tram amb la roca un xic trencada. HI ha dues savines que servia per assegurar la tirada però han passat a millor vida. Posem un friend petit que ens va la mar de bé per pujar amb més seguretat encara que la dificultat no crec que passi de IV. Es poden fer les tirades 4 i 5 en una de sola.
Sortim de la paret i trobem la reunió. Baixem un ressalt i anem a la dreta caminant.
6na tirada (IV - 10 metres - 2 parabols): Trobem un parabol que de poca cosa ens serveix, a més d'indicar per on puja la via. Anem per una placa on trobem l'altra assegurança. Roca un xic trencada.
Descens:

L'altra vegada, quan vam anar a l'Avi Joan vam baixar fins a la Drecera fent un parell de ràpels però aquí no hi ha anelles i decidim pujar amunt a buscar el camí de les Bateries (5 min.). Anem pel camí principal fins arribar a Collbató (35 min.). Segurament hi ha formes més ràpides de baixar però ja ens anava bé baixant xino-xano.
Accés:
Hem d'anar al centre de la vila i prendre el carrer de Muntanya, passant per la vora dels bombers. Dalt prenem el carrer de la Drecera i aparquem. Alerta que hi ha una zona de prohibit aparcar i es veu que els veïns són molt recelosos i els mossos multen amb relativa facilitat.
Aproximació
Sortim de Collbató i amb la ressenya a la mà cerquem la nostra via. Prenem el camí de la drecera dels Graus. Abans d'arribar a Jardinet abandonem el camí i anem a la dreta a buscar la placa tombada per on puja la via. Cal cercar la R0 encara que podem començar a escalar des d'un parell de metres avall.

FITXA TÈCNICA:

Dificultat: IV+
Desnivell: 150 metres. 
Temps d'aproximació: 10 minuts.
Temps de descens: 35 minuts.
Grau d'exposició: Baix - mig.
Material: 4 cintes esprés, reunions. Nosaltres vam posar un friend petit al cinquè llarg doncs les savines que havia hagut estan seques.
Roca: Conglomerada. 
Orientació: Sud-est.
Observacions: No tenim dades dels aperturistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada