ESGARRINXOLADA DE CAMARASA

Hi ha vies que per diferents motius no cauen bé i la gent no hi va. Potser, el nom. Mira que posar-hi a una via Esgarrinxolada?? Només va faltar que agafes fama de bruta i els escaladors de Lleida no hi van anar. Doncs crec que aquí hem fet una petita gran injustícia. Tampoc diré que sigui la via de la meva vida però com aquesta n'hi ha un fotimer i abans que anar sempre repetint vies els dies d'estiu crec que és millor pujar l'Esgarrinxolada ...
Descripció de la via:
1a tirada (V - IV - 20 metres - 5 parabolts): Situats a peu de via ja veiem el primer parabolt i el segon. De fet el tercer està amagat en una escletxa i el quart està damunt d'un petit extraplom.
Situats a peu de via pugem per la dreta per anar a buscar una canal. A mig de la canal hi ha el pas més complicat de la via, el mini extraplom, que hem pujat posant el peu en el contrafort de la dreta. Un cop la dificultat minva molt.
2a tirada (V- . IV+ - 20 metres - 4 parabolts): Superem un muret on cal anar amb compte durant tota la via ens anirem agafant a diferents arbusts que ens acompanyen.
Un cop superat aquest pas la dificultat baixa força (IV+). Fem reunió darrera d'un arbre. Anelles per rapelar.
3a tirada (IV+ - 20 metres - 5 parabolts): Aquest és el llarg que ha donat mal mon a la via doncs cal pujar una canal de terra. Fa uns anys era de terra - terra però avui quan hi he pujat he pogut posar els peus a la paret i escalar.
4a tirada (V - 20 metres - 6 parabolts): És el llarg més mantingut de tota la via i amb més ambient de paret.
Sortim al cap del cingle. Reunió amb anelles per rapelar.
Descens;
Aquí dalt cal prendre una decisió. Es pot baixar muntant dos rapels que surten de les reunions parelles però cal tenir en compte que hi ha força arbres i matolls per la paret. Nosaltres vam preferir tirar amunt. No hem estat els primers doncs hi ha una mica de rastre que intentem seguir. Unes cintes als arbres hi ajudarien.
Hi ha fites en els trams rocosos.
10 min. Sortim al camí de la Feixa del Cinquet. Anem a l'esquerra.
25 min. Fem cap al cap al camí a Alòs de Balaguer pel Pont penjat. Anem a l'esquerra i aviat passem les passarel·les damunt del riu. Seguim pel camí asfaltat de la central.
30 min. Inici del camí.
Accés:
Prenem el camí a les agulles Victor - Pera.
3 min. Passem una torre de la llum. Girem a l'esquerra.
6 min. Ens situem al costat, sense arribar-hi, de l'agulla Victor (la de l'esquerra) i a uns 15 metres de l'agulla hi ha l'inici de la via a la que s'arriba per un senderó
Aproximació:
A Camarasa prenem la carretera C-13 en direcció nord. Als dos quilòmetres trobem el pont de l'Illa o del Pastor sobre el Segre. No cal travessar-lo sinó que prenen la carretera estreta en direcció a la Central de Camarasa (no hi ha cap cartell). Un quilòmetre i mig aproximadament trobem un sender que puja per la dreta. Aparquem al costat.




FITXA TÈCNICA
Dificultat: V

Desnivell: 80  metres. 

Temps d'aproximació: 7 min.
Temps de descens:30 min. sense incloure ràpels.
Grau d'exposició: Baix
Via equipada
Roca: Calcària, força bona. El principal problema és la vegetació menuda que hi ha per la via perquè és una via que es fa poc. Si es passes més segurament estaria més neta.
Orientació: Nord. Ideal per fer a una matinal a l'estiu.
Via oberta per Jordi Bernat de Balaguer i la seva colla. L'any 2006 es va obrir amb friends i algun clau. Dos anys més tard es va equipar amb parabolts.

Comentaris

  1. Bones!
    Nosaltres l'altre dia vàrem fer la Gutiérrez Ruiz al Dispensari i tel.la amb l'esgarrinxada per sortir de la via.Ara que ja no ens queden espines per treure'ns haurem d'anar a embardissar-nos en aquesta que proposeu.
    Merçi per la informació i Feliçitats pel blog.
    Salut i xerracs!!!

    ResponElimina
  2. Bones Juan . La via es va obrir al 2006 amb friends i fisurers i algun clau conque sabíem que poca gent o ningú la faria al 2008 vam decidir equipala

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi, és una via prou interessant encara que no sigui gaire coneguda. A veure si va més gent i queda més neta. És una bona alternativa d'estiu.

      Elimina
  3. Felicitats pel blog. La via sembla prou interessant. A quina de les agulles es troba?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No està a cap agulla sinó en el cingle que hi ha darrera de l'agulla Víctor i Pera.

      Elimina
  4. Felicitats pel blog. La via sembla prou interessant. A quina de les agulles es troba?

    ResponElimina
  5. D’acord, gràcies. Aviam si ho trobem.

    ResponElimina
  6. D’acord, gràcies. Aviam si ho trobem.

    ResponElimina
  7. D’acord, gràcies. Aviam si ho trobem.

    ResponElimina
  8. D’acord, gràcies. Aviam si ho trobem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja diràs. Un dia aniré a buscar les coordenades i així serà més fàcil

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR