Passa al contingut principal

INTEGRAL VIES BLAVES: CAJOLETA - MONTGROS - ROCA PLANA DELS LLAMPS

Feia dies que havíem quedat per fer aquesta travessa. En tenia moltes ganes. No ens va defraudar. Va ser pur orgasme. Mireu sinó el vídeo que vam fer:


Mira que vam arribar a dir de tonteries!!!
Descripció de les vies:
Aresta Bruc/Blava a la Cajoleta:
Ens situem al peu de l'agulla de la Cajoleta. Ens cal buscar un punt blau que indica l'inici de la via. Coordenades UTM: 31T  x=400517  y=4605543
1a tirada (II-III - 50 metres - un parabolt): Llarg tombat, rampant que vas a quatre grapes. Volia posar un friend i em van fotre bronca perquè era massa fàcil. En un ressalt trobem un parabolt , localitzar-lo és la principal dificultat del llarg. La reunió es troba darrera d'uns arbres.
2a tirada (III - 25 metres - un parabolt): Continuem amb la tònica, encara que comença a fer-se més dret cap a la mena de "glande" que ens corona.
3a tirada (III - IV - 25 metres - 2 parabolts i un buril vells): Ens anem adreçant progressivament. Munten la reunió sota d'una placa més clara. Ja es veu que ara arriba el llarg digne. Passarem una vella reunió.
4a tirada (IV+ - V- - 30 metres - 6 parabolts): Pugem recte amunt, ara ja dret. Posteriorment anem girant a la dreta. Ambient total. El pas és exigent però hi ha molta ferramenta posada a la paret.
5a tirada (II - 30 metres - net): Tirada de transició que ens permet sortir de la paret.
assolim el cim de la Cajoleta. Fem un ràpel de 15 metres.
Tirem carena enllà. Passem a tocar dels Plecs del llibre.
24 min Ens situem sota de la paret del Montgrós que està travessat per una característica diagonal que és per on puja la nostra via.
Gran diagonal o via blava al Montgrós:
 Passem per sota de la gran Diagonal i ens situem a la seva dreta (mirant la paret). Coordenades UTM: 31T  x=400429  y=4605881
No veiem cap indici blau que ens indiqui la via però és molt evident pujar per aquí. Resulta que més amunt sabrem que aquesta via ha estat sabotejada per integristes radicals.
1a tirada (IV - 45 metres - merlet): Pugem per una gran placa on no trobem cap assegurança. Quan arribem a l'alçada d'un arbre girem a l'esquerra. Passem per un canalò. En la part de dalt podem posar un merlet. Entrem en la gran diagonal. Uns metres més enllà hi ha la reunió.
2a tirada (III+ - 30 metres - savina i friends): Ara pugem per l'esquerra de la gran fissura que dibuixa la Diagonal. Tècnicament més fàcil i protegible.
3a tirada (III - 55 metrs - 2 parabolts): Anem vorejant el llavi del ressalt quan acaba observem les restes d'una vella reunió. Girem a la dreta. Trobem un parabolt (potser no van arribar fins aquí els integristes) i més amunt un altre. Pugem per una mena de llom.
4a tirada (II+ - 35 metres - neta): Sortim dalt del contrafort i damunt nostre observem la bola cimal. Anem per la dreta - una mica per on volem - però cerquem la roca (també podríeu anar caminant). Assolim l'esperò cimal on trobem la reunió.
Als pocs metres trobem el cim del Montgrós. Continuem carena enllà i ens situem en el coll que hi ha entre el Montgrós i la roca Plana dels Llamps (4 min).
Roca Plana dels Llamps:
Damunt tenim un ressalt dret que hem de superar. Cal arrapar-nos a uns arbres, al pur estil Tarzan, i uns metres ja damunt apropar-nos a la paret i escalar uns 5 metres prou verticals (IV) que són els metres més exigents de la nova via. Ens assegurem en una alzina.
Coordenades UTM: 31T  x=400419  y=4606114
Anem per l'ampla aresta fins a arribar a una alzina on muntem la reunió.
2a tirada (III - IV- - 35 metres - dos burils): Pugem  per l'aresta. Arribem a un ressalt que voregem per la dreta. Quan es rebaixa girem a l'esquerra i ens posem sobre. Hi ha una bella reunió amb espits que ens saltem. La muntem en una altra reunió també d'espits vells.
3a tirada (I - II+ - 25 metres - net):  Anem caminant per l'aresta fins que trobem el darrer ressalt que voregem per l'esquerra, ja que sembla que tingui millor roca (II+).
Per baixar vam muntar un ràpel de 60 metres fins a la base perquè dalt teníem una reunió amb parabolts i no ens vam fiar gaire dels espits intermedis.
De l'alzina muntem un altre ràpel de 10 metres per arribar al coll on acaba l'aventura.
Descens: Baixem per la dreta (mirant a la paret de la Roca Plana). Passem per sota de la Salamandra.
16 min Arribem a la canal del Migdia. Abandonem el camí que puja al coll del Migdia. Baixem per la canal.
40 min Estem sota de l'agulla de la Cajoleta. Agafem el camí del Francès per on hem anat aquest matí però ara en sentit invers.
1 h 30 min Aparcament.
Accés: Des de la urbanització del Bruc anem a l'aparcament de Can Jorba, degudament senyalitzat.
Aproximació: Agafem un sender que surt a l'extrem de l'aparcament.
5 min. Sortim a la pista a Can Jorba. Als pocs metres agafem un sender a la dreta.
10 min. Fem cap a la pista que puja de Vinya Nova. Anem a l'esquerra.
15 min. Deixem la pista a Can Jorba i agafem a la dreta un sender (tanca de fusta) que s'enfila vers la muntanya. El sender esdevé, en alguns trams, costerut i sembla que puja per una barrancada que ha malmès el terra que esdevé un pedregam de mal pujar. Anem pel camí dels Francesos.que puja fins a Sant Jeroni.
47 min. Arribem al coll de Moset o de l'agulla Ajaguda (840 m.). Al costat tenim la nostra agulla.
Anem vorejant algunes roques.
Baixem per l'altre vessant.
52 min Barranc de la canal del Migdia que travessem tot anant a l'esquerra per buscar un pujador als 10 metres per l'altre vessant.
55 min Estem al peu de la via.
Per obtenir el track:


Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.