EL COVID-19 I L'ESCALADA

He estat tres mesos sense tocar roca pel maleït coronavirus i ara que he sortit amb 4 combinacions diferents de companys crec que he de fer una reflexió sobre el que he vist. Penseu que sóc una mica repel·lent, però algú ho havia de dir.
El problema que té aquesta malaltia - a la meva modesta forma de veure, perquè no sóc metge ni un imbècil comentarista de tertúlies - és que tots estem segurs que no som portadors de la COVID-19 però la realitat no és aquesta sinó la contrària. Ningú pot dir que no és portador. Fins i tot si et fan una PCR quan et donen els resultats pot ser molt bé que ja ho siguis després de tres dies que has d'esperar-los.
Ara que repunten els nous brots i puc tornar a estar tres mesos sense tocar pedra em decideixo donar la meva opinió. Crec que no prenem les mesures adients per prevenir als companys de la malaltia (ni vosaltres a mi).
Consells inútils:
- En el cotxe, caldria anar amb les mascaretes posades sinó sou una unitat familiar. Sé que les mascaretes són molt incòmodes i de mal portar per la gent que ens agrada ser lliures.
- Quan caminem per arribar a peu de via, estem a l'aire lliure, penso que no cal anar amb mascareta i podem guardar la distància de seguretat entre individuos.
- Al peu de via caldria valorar la situació. Si podem mantenir la distància de seguretat, crec, que podem anar sense mascareta. Però si el lloc és estret seria millor dur-les.
- Quan comencem a escalar, penso que no en sé gaire jo d'això, ens podríem trauré la mascareta i guardar-la a la butxaca.
-Fent la reunió, cap problema. Quan arriba el company caldria posar-nos de nou la mascareta ja que no podem estar a dos metres de distància. Ell per la seva part en els darrers metres també se l'hauria de posar.
- En sortir de la reunió, traure'ns la mascareta i així anà fent.
- En acabar la via i haver recollit el material caldria rentar-nos les mans amb el gel hidroalcohòlic ja que les cordes i les cintes poden ser portadores de la COVID-19.
- El material hauria d'estar dos dies ( o més) castigat sense tornar-lo a fer a anar per deixar de ser font de contaminació.
Sabeu que m'agrada el debat obert i podeu fer comentaris a sota portant-me la contrària. Escric això - i ser terriblement repel·lent - però no vull estar un altre cop en el dic sec mirant pel.lis de muntanya. Salut i roca.

Comentaris

  1. llegint el teu escrit,crec que tens síntomes del covid...

    ResponElimina
  2. Paraules molt assenyades i amb molt bon criteri, miollor no fe broma del Covid Jaume, que he vist patir molta gent, i morir...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR