Passa al contingut principal

VIA BEN TROBADA: DE TRACA I MOCADOR


El serrat de Muntaner ha esdevingut un sector de vies fàcils i curtes. Els germans Masó han sabut buscar una línia. Des del peu de via sembla impossible que passi per un contrafort, amb manifesta tendència a la dreta i que es mantingui els 75 metres encara que en la part final cal anar una estona per terra, però és una via recomanable. Els germans Masó tenen renom d'equipar poc les seves vies. La veritat que la poca dificultat de l'escalada permet pujar-hi sense gaire desconfiança ja que els parabolts estan posats allí on fan falta i poca cosa més cal.

Vies properes: Alberto González - Pizarro i Via Blava a la Pastereta.

Descripció de la via: Coordenades UTM: Inici de la via: 31T  x=401399  y=4604032

1a tirada (III - IV - 35 metres - 3 parabolts): Trobem una fletxa indicant l'inici de l'escalada. Pugem per una placa entre arbres. Llacem un arbust a l'esquerra (es podria haver netejat el brancatge inferior) i una mica més amunt hi ha un modest boix que també aprofitem encara que no sé pas si són de gaire utilitat. Quan comença la dificultat (IV) anem trobant els 3 parabolts. És una escalada fina. La tendència és sempre és a la dreta. No fem anar els friends ni els tascons encara que es pot emprar algun merlet.

2a tirada (III - IV - III - 40 metres - 3 parabolts): Els primers metres són més tombats però aviat trobem els primers passos on hem d'anar amb cura (IV). La paret es veu netejada de pedres mòbils. Arribem a un arbre. Jo vaig pujar pel terra. Error. Cal anar per la llastra de la dreta on sembla que hi ha un pont de roca. Reunió en dos parabolts lligats amb un cordino.

Tenim la sensació que la via se'ns ha quedat curta.

Accés: Entre el Bruc i Collbató hi ha la urbanització El Bruc que cal travessar i cercar alguna indicació que ens dugui fins l'aparcament de Vinya Nova. No es fàcil la descripció de com arribar-hi. Una mica de sort per la gent que no hi ha estat mai. Alerta!!! des de Collbató l'accés està restringit el pas.

Aproximació: Agafem la pista que des de la Vinya Nova va a Collbató.

7 min. Deixem la pista principal i prenem un ramal que surt a l'esquerra.

Aviat deixem el camí carreter i agafem un sender que tira recte. Fita.

22 min Deixem a la dreta  el trencall que puja al Pla dels Ocells per l'Artiga Alta i agafem una bifurcació a l'esquerra menys fressada. Alerta no cal agafar el primer trencall a l'esquerra  ja que ens duu fins a la base de l'Alberto González i anar pel cingle és una mica complexa.

27 min Ens situem al peu de la paret.  Davant tenim una paret tombada entre arbres. Veiem una fletxa que ens confirma la via.

Descens: Un cop dalt de la via anem tirant amunt seguint un corriol i després anem a la dreta. 

5 min Agafem el camí que davalla de l'Artiga Alta. Marques blaves.

17 min Passem per corriol que hem agafar per encarar-nos a la paret del serrat de Muntaner. Ens endinsem en el Clot de la Mònica.

25 min Arribem a la pista. Anem a la dreta.

35 min Vinya nova.

FITXA TÈCNICA:

Dificultat: IV

Desnivell: 75 metres.

Temps d'aproximació: 27 minuts.

Temps de descens: 35 minuts

Grau d'exposició: Baixa

Material: 5cintes exprés, dos cordinos per llaçar arbres i reunions.

Via pràcticament equipada

Roca: Conglomerada prou bona.

Orientació: Sud-est.

Via oberta a per: Conxita Garcia Pérez, Ernest Masó Gallart, Oscar Masó Garcia i Albert Masó Garcia, el 23 de juny de 2012

Per obtenir el track (agafat prestat):
Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.