NO TOT HA DE SER MERAVELLOS: ROCA DE LA PERTUSA

Inici del rapel amb l'ermita de la Pertusa de fons

Entre els meus nombrosos defectes hi ha el de ser molt tossut i tenir una visió de la muntanya una mica diferent de la norma. Fa un tems em vaig fixar que davant de l'ermita de la Pertusa, en l'entrada al congost de Mont-rebei, hi ha una roca amb una minicresta que volia explorar. Enganyo als companys (que són uns sants) i avui que tenim temps ens hi posem. No és cap meravella, però ens ho passem molt bé jugant amb la verticalitat. Permeteu-me que us expliqui per si algun dia no teniu res que fer.

Inici de l'escalada

Descripció de la via:

Deixem el cotxe a l'aparcament d'accés del congost de Mont-rebei (uns 2 km de Corçà). 

4 min Estem en  una mena de collet. A l'esquerra baixa el corriol cap a les vies ferrades de la zona (Urquiza-Soler, Teletubbis i Cast Urquiza-Olmo... un veritable parc d'aventures a la natura). Davant tira el camí cap al Congost de Mont-rebei i una mica més enllà a l'esquerra el sender a l'ermita de la Pertusa. Però nosaltres anem per la carena. Passem per la vora d'unes roques veritablement impressionants. Hi ha un curiós forat que travessa la roca.

10 min Arribem a la torre de guiata - castell de la Pertusa. Només en queda la base. Passem pel costat de la dreta. Coordenades UTM: 31T  x=307469  y=4657271 Uns metres més enllà tenim la cresta. Ens encordem.

1a tirada (II+ - III - 25 metres - dos arbusts): Pugem per la cresta que no resulta gaire díficil. En el darrer tram tenim un tram que és una mica més dret (III). Dalt tenim una savina on muntem la reunió.

2a tirada (I - 30 metres - un arbust): Caminem per una aresta plana d'uns 60 centímetres vertical. Passem per l'indret més enlairat de la roca de la Pertusa (679 metres) que és una mena de menhir. En l'extrem oest hi ha un passadís per l'esquerra d'una roca. Eiiii!!! hi ha un parabolt amb un maillon - segurament no som els primers de pujar per aquí dalt - i muntem un ràpel d'uns 3 metres, un xip penjat. Ens trobem ja davant de l'ermita de la Pertusa (45 min sense incloure el temps de muntar el ràpel).

Agafem el camí d'anada a l'ermita i sortim al collet on hem començat l'aventura (52 min) i tornem a l'aparcament 57 min).

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CAL FER-LA UN COP, PERÒ TAMPOC DOS: INTEGRAL SEÑOR LOPEZ

ESPERO DOPPELMAYR O UNA VIA BENPARIDA

ENS HA COSTAT UNA VIA FÀCIL (I BONICA): ESCALADORS BUCOLICS AL CLOT DE VILAMALA

RECORDANT L'AMIC AMADEU RIBES, HEM ANAT A FER LA SEVA VIA

ESCALAR AMB UN MESTRE: TUNICA SECTOR INFANTIL DE LA ROCA BONATI

AMBIENT ALPÍ: LA CRESTA DE CUBIL

REGUST PIRINENC, VIA DE LUXE: A DONDE VAS JORGITO

PEDRAFORCA: VIA PANY

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

DESCOBRIR LA VARIANT TORRI A LA GRAN DIAGONAL DE SANTA ANNA