Passa al contingut principal

FORMIGUERA: LA VIA DELS JESUSOS (SAVINA WALL)

Després de moltes setmanes de passar per aquí he tornat. He vist molts més parabolts a la paret de la Formiguera... hi ha la via dedicada al Barbes - a l'esquerra de la via dels Jesusos (Savina Wall) - i la via de l'Aberroncho - encara més a l'esquerra - i tot en poc metres - i que un dia d'aquest hauré de fer i pensar alguna ressenya . Avui hem anat a la via dels Jesusos que van reequipar i batejar com Sabian Wall. Ja vaig explicar el tema en un  altre post en aquest blog i no cal allargar més el tema.
Avui hem fer la via dels Jesusos que és molt interessant i oberta per Jesus Lores i Jesús Martinez l'any 1976.

És una via per "disfrutar" a lo grande ja que té una dificultat accessible i té unes "bústies" meravelloses i una roca meravellosa. Després de la via normal és la segona més fàcil.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
DIFICULTAT: V
METRES: 80 metres.
TIRADES: Primera: 30 metres - III+  5 parabolts . Puja en diagonal a la dreta, sense gaire lògica.S'ajunta pràcticament amb la Memòria selectiva. Reunió a tocar d'una sabina.
Segona: 25 metres - IV+ V-  - 8 parabolts. Bones bústies per superar la paret.
Tercera: 25 metres - V - 7 parabolts. Cal passar a tocar d'una sabina que hi ha dalt de la paret que esdevé al pas clau de tota la via.
MATERIAL: Cintes i reunions.
DESCENS: Pel camí de darrera (o rapelant).

A nosaltres ens agrada més pujar per la primera tirada de la Memòria Selectiva (40 metres - IV- 6 parabolts) i enllaçar amb la reunió que hi ha sota una sabina de la via dels Jesusos = menys pujada i escalada més agradable).


El Jesús Martínez (Martinetti) pujant la darrera tirada de la via dels Jesusos (1976). Observar la sabina que petita que era llavors, encara que darrerament es veu "castigada" pel pas dels escaladors

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.