FORMIGUERA: LA VIA DELS JESUSOS (SAVINA WALL)

Després de moltes setmanes de passar per aquí he tornat. He vist molts més parabolts a la paret de la Formiguera... hi ha la via dedicada al Barbes - a l'esquerra de la via dels Jesusos (Savina Wall) - i la via de l'Aberroncho - encara més a l'esquerra - i tot en poc metres - i que un dia d'aquest hauré de fer i pensar alguna ressenya . Avui hem anat a la via dels Jesusos que van reequipar i batejar com Sabian Wall. Ja vaig explicar el tema en un  altre post en aquest blog i no cal allargar més el tema.
Avui hem fer la via dels Jesusos que és molt interessant i oberta per Jesus Lores i Jesús Martinez l'any 1976.

És una via per "disfrutar" a lo grande ja que té una dificultat accessible i té unes "bústies" meravelloses i una roca meravellosa. Després de la via normal és la segona més fàcil.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
DIFICULTAT: V
METRES: 80 metres.
TIRADES: Primera: 30 metres - III+  5 parabolts . Puja en diagonal a la dreta, sense gaire lògica.S'ajunta pràcticament amb la Memòria selectiva. Reunió a tocar d'una sabina.
Segona: 25 metres - IV+ V-  - 8 parabolts. Bones bústies per superar la paret.
Tercera: 25 metres - V - 7 parabolts. Cal passar a tocar d'una sabina que hi ha dalt de la paret que esdevé al pas clau de tota la via.
MATERIAL: Cintes i reunions.
DESCENS: Pel camí de darrera (o rapelant).

A nosaltres ens agrada més pujar per la primera tirada de la Memòria Selectiva (40 metres - IV- 6 parabolts) i enllaçar amb la reunió que hi ha sota una sabina de la via dels Jesusos = menys pujada i escalada més agradable).


El Jesús Martínez (Martinetti) pujant la darrera tirada de la via dels Jesusos (1976). Observar la sabina que petita que era llavors, encara que darrerament es veu "castigada" pel pas dels escaladors

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR