Passa al contingut principal

CRESTA DE LA CRUZ - OLVENALa cresta de la Cruz puja des del Congost d'Olvena en el Cinca cap al poble homònim, bastit en un bell contrafort.
APROXIMACIÓ:
Prenem la carretera N-123 que va de Barbastre a Benasc. Abans dels Congost trobem el trencall a l'esquerra que puja al poble d'Olvena. Es millor pujar al poble primer pe poder anar al bar Chico on trobareu totes les ressenyes de la zona i bona informació.
Tercera i quarta tirada
De la part alta del poble preneu un sender que davalla cap al riu i abans d'arribar al pont romà prenem un carrerany que s'encara cap a la cresta que hem pogut anar veien mentre baixàvem. Uns 8 minuts de caminar.
DESCRIPCIÓ DE LA VIA:
1ra tirada: (IV - 55 metres). Trobem alguns claus vells i algun buril. Pugem per una canal amb tendència a l'esquerra per anar a buscar la carena que travessem i instal·lem la primera reunió en un ressalt amb una sirga en un pont de roca i una parabolt. Segurament no podreu comunicar-vos amb els companys (el pas de cotxes en aquest primer tram és enutjós).
Primers metres
Sortida 3ra tirada
2na tirada: (IV - 55 metres) Anem a buscar la carena (IV) que ara esdevé estreta i aeria però sense dificultat fins arribar a un proper coll. Alerta amb el fregament de les cordes. La reunió també es munta sobre una sirga en un pont i un parabolt.
3ra tirada: (IV+ - 45 metres) Comença amb una placa llisa (IV+) d'uns 6 metres on trobem un clau en començar però l'altre ja està a la sortida del pas. Després la dificultat va minvant (III) sortejant una agulla i baixant a un nou coll.
4ta tirada:  (IV+ - 45 metres) Aquesta és la tirada
Tercera tirada
Pas clau de la 4ta tirada
clau de la via. Comencem amb uns metres de IV+. El segon clau no es gaire evident i està situat a la dreta i no hem d'anar a buscar una savina acollidora que veiem a l'esquerra. A la part de dalt hi ha una petit desplom (V-/Ao) ben protegit. Sortim al cap de la carena i anem caminant fins baixar un ressalt compromès (III+)                              
Agulla de la tercera tirada
La dificultat ha desaparegut. Si volem podem anar per un senderó que va per la dreta però com tenim ganes de continuar jugant a escalar podem continuar  per la cresta poc mantinguda i caminant entre herbassar.
5na tirada: (III+ - 55 metres) Cal grimpar les primeres roques sense dificultat. No trobarem ja cap assegurança i caldrà autoprotegir-nos amb bagues i algun friend.
6na tirada: (III - 50 metres) Cercant els passos més compromesos per evitar anar per l'herba.
Sortim a l'ermita del Santo Cristo amb una meravellosa vista sobre l'atapaït llogarret d'Olvena on acabem la sortida. Si teniu sort pot ser que trobeu que fan una festa amb paella.
CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

DIFICULTAT: IV+ amb pas de v-/Ao

METRES: 310 metres.

Temps d'escalada: 2 hores
Temps d'aproximació: 8 min. 
Temps de descens: 2 min. (tornar al poble des de l'ermita.
Tipus de roca: Calcari. 
Material: 2 Cordes de 60 metres, 8 cintes, bagues llargues, empotradors i tascons. Via equipada, però no sobre res de res i cal pensar en alguna autoassegurança.

Si voleu veure més fotos de l'aventura podeu consultar:

Comentaris

  1. L´altre dia vaif fer la meva primera cresta, la tio maria a s. llorenç i ara tinc ganrs de fer aquesta, pinta xuleta i asequible. Abraçades

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.