Passa al contingut principal

TRIANGLE - CILINDRET: VIA PER LA DRETA DE L'ESPERÓ

L'altre dia parlava de la via de l'Esperó al Triangle o el Cilindret que està sota de la paret del Cilindre i us deia que estava de moda. Doncs avui us torno a explicar d'una nova via (i encara em falta fer una altra). Te unes característiques molt assemblades a la Treballant per la jubilació (de fet el darrer llarg coincideix). Encara que aquí la roca té més mal aspecte. Espero que a mesura que vagi pujant les cordades vagi millorant aquest aspecte.
Dir-vos que aquesta vol seguir l'esperó però falla en els primers metres ja que surt de la dreta, al costat mateix de la Treballant per la jubilació. Un dia d'aquests posarem un parell de parabolts i sortirem per la integral de l'Esperó. Quan faci la que em falta, potser que faci un dibuix millor...
Descripció de la via:
Surtim del costat de la via de Treballant per la Jubilació que està a uns 4 metres de la part més baixa de la roca.
1a tirada (IV - III - 30 metres - 9 parabolts): Sortim per l'esquerra de la Treballant per la Jubilació. Aviat arribem a l'espero i tirem amunt. No hi ha confusió ja que la paret està cosida de parabolts. Passats els primers metres la dificulta minva. Cal anar amb cura amb els pedres.
Arribem a la reunió que està a la vora d'una pedra.
2a tirada (IV - 25 metres - 9 parabolts): Aquest llarg coincideix amb el segon llarg de la Treballant per la Jubilació. Ja vaig explicar com dues persones anàvem treballant en una mateixa via sense adonar-nos.
Pugem al recte seguint les assegurances. Llarg agradable. Ideal per la iniciació.
Arribem al cap de la roca. Ara ens podem plantejar rapelar la via o baixar caminant.
Descens:Es pot baixar rapelant però potser és més interessant descendir per un camí costerut. Si esteu al cas podeu baixar per un corriol que encara no es gaire evident que baixa proper al Triangle. Si seguiu el corriol fareu cap a l'aparcament de la Formiguera. Sortim a l'extrem inferior del Triangle on enllacem amb el camí de pujada (8 min.).
Accés: A la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa LV-9047. A la sortida de Sant Llorenç, trobem un barranc que travessem per un pont poc després trobem un aparcament a la dreta a tocar de l'embassament, en el km 9,7.
Aproximació: Prenem un sender que ens duu al camí principal que seguim uns metres per situar-nos sota de l'aresta de la roca. Deixem el camí i ens enfilem un parell de metres fins situar-nos a peu de la paret.(1 min.)
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV
Desnivell: 55 metres
Temps d'aproximació: 1 minuts.
Descens: 8 minuts
Grau d'exposició: Baix
Material: 9 cintes exprés i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerada. Malgrat la neteja sempre hi ha algun pedruscó que vol canviar el seu esdevenir.
Orientació: Sud.
Via oberta per: Pels militars fa anys amb burils. Desconec que l'ha reequipat.

INFORMACIÓ DE TOTES LES VIES DE LA PARETS:
AQUÍ

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.