TRIANGLE - CILINDRET: VIA PER LA DRETA DE L'ESPERÓ

L'altre dia parlava de la via de l'Esperó al Triangle o el Cilindret que està sota de la paret del Cilindre i us deia que estava de moda. Doncs avui us torno a explicar d'una nova via (i encara em falta fer una altra). Te unes característiques molt assemblades a la Treballant per la jubilació (de fet el darrer llarg coincideix). Encara que aquí la roca té més mal aspecte. Espero que a mesura que vagi pujant les cordades vagi millorant aquest aspecte.
Dir-vos que aquesta vol seguir l'esperó però falla en els primers metres ja que surt de la dreta, al costat mateix de la Treballant per la jubilació. Un dia d'aquests posarem un parell de parabolts i sortirem per la integral de l'Esperó. Quan faci la que em falta, potser que faci un dibuix millor...
Descripció de la via:
Surtim del costat de la via de Treballant per la Jubilació que està a uns 4 metres de la part més baixa de la roca.
1a tirada (IV - III - 30 metres - 9 parabolts): Sortim per l'esquerra de la Treballant per la Jubilació. Aviat arribem a l'espero i tirem amunt. No hi ha confusió ja que la paret està cosida de parabolts. Passats els primers metres la dificulta minva. Cal anar amb cura amb els pedres.
Arribem a la reunió que està a la vora d'una pedra.
2a tirada (IV - 25 metres - 9 parabolts): Aquest llarg coincideix amb el segon llarg de la Treballant per la Jubilació. Ja vaig explicar com dues persones anàvem treballant en una mateixa via sense adonar-nos.
Pugem al recte seguint les assegurances. Llarg agradable. Ideal per la iniciació.
Arribem al cap de la roca. Ara ens podem plantejar rapelar la via o baixar caminant.
Descens:Es pot baixar rapelant però potser és més interessant descendir per un camí costerut. Si esteu al cas podeu baixar per un corriol que encara no es gaire evident que baixa proper al Triangle. Si seguiu el corriol fareu cap a l'aparcament de la Formiguera. Sortim a l'extrem inferior del Triangle on enllacem amb el camí de pujada (8 min.).
Accés: A la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa LV-9047. A la sortida de Sant Llorenç, trobem un barranc que travessem per un pont poc després trobem un aparcament a la dreta a tocar de l'embassament, en el km 9,7.
Aproximació: Prenem un sender que ens duu al camí principal que seguim uns metres per situar-nos sota de l'aresta de la roca. Deixem el camí i ens enfilem un parell de metres fins situar-nos a peu de la paret.(1 min.)
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV
Desnivell: 55 metres
Temps d'aproximació: 1 minuts.
Descens: 8 minuts
Grau d'exposició: Baix
Material: 9 cintes exprés i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerada. Malgrat la neteja sempre hi ha algun pedruscó que vol canviar el seu esdevenir.
Orientació: Sud.
Via oberta per: Pels militars fa anys amb burils. Desconec que l'ha reequipat.

INFORMACIÓ DE TOTES LES VIES DE LA PARETS:
AQUÍ

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS