LA NOVA NORMALITAT: VIA DEL RACÓ

Després de tants dies sense posar cap entrada, avui, finalment, en el que han anomenat la nova normalitat, puc posar una via nova, casi em ploren els ulls. Havia anat a escalar un parell de cops però una mica per començar a posar-me en forma, que malament que estic!!!
Hi ha el sector del Triangle o Cilindret que està sota el Cilindre de Sant Llorenç de Montgai que sembla com si estigues de moda i s'han obert un fotimer de vies, doncs mireu només me'n faltava aquesta del Racó i em venia de ganes fer-la perquè així podré fer properament un croquis explicant totes les vies i posar una mica de llum en la foscor.
La via del Racó, que és la que està més a l'extrem dret - mirant la paret - tocant al Cilindre és per mi la més exigent. La vull tornar a repetir per fruir-la millor quan estigui més entrenada. Té un segon llarg prou exigent. Veig que li posen V però li podríem posar V+ tranquil.lament. Potser és la falta d'entrenament...
Descripció de la via:
1a tirada (IV+ - IV - 25 metres - 6 paravolts): Comencem amb un pas que ens agafa en fred i que coincidim en posar IV+ encara que els equipadors hi posen sols un IV. Després és qüestió d'anar pujant (IV). La via està bruta però no ens ha d'estranyar tant dies sense escalar-la. Cal anar netejant-la de terreta. Fem la reunió uns metres al costat de la reunió de Per la canalla i Treballant per la jubilació
2a tirada (IV - V - IV - 28 metres - 12 paravolts): Ens encarem cap a un marcat esperó que tenim damunt nostre (IV) però la via gira a la dreta. Mur dret que ens porta a un petit extraplom que evitem per la dreta (el tram més complicat de la via (V+¿?) que ens deixa en un tram amb millors preses que ens duu al cim del triangle. 
Descens: Baixem caminant per costat oposat de la via fins al cotxe (7 min).
Accés: A la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa LV-9047. A la sortida de Sant Llorenç, trobem un barranc que travessem per un pont poc després trobem un aparcament a la dreta a tocar de l'embassament, en el km 9,7.
Aproximació: Prenem un sender que ens porta al camí principal que seguim a la dreta, contornejant el Triangle. Ens situem en l'extrem est, dreta, de la roca i cerquem la línia de parabolts (4 nim).
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V
Desnivell: 55 metres
Temps d'aproximació: 4 minuts.
Descens: 8 minuts
Grau d'exposició: Baix
Material: 12 cintes exprés i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerada. Hi havia rapelat per aquest costat i la veritat és que havia molta roca poc estable però s'ha fet una molt bona feina de neteja.
Via oberta per: Pels militars fa anys amb burils. Requipada membres del Centre Excursionista de La Segarra, el 9 d'octubre de 2019

INFORMACIÓ DE TOTES LES VIES DE LA PARETS:
AQUÍ

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR