Passa al contingut principal

NOVA VIA: TREBALLANT PER LA JUBILACIÓ

Es van acumulant els anys - altres diuen l'experiència - i he d'anar pensant que em faré encara més vellet. Davant de la contundència del pas del temps m'he de dedicar a equipar aquesta via pensant que aquest estiu em jubilo i vull continuar escalant amb comoditat.
Al costat del triangle de sota del cilindre havia una línia, arran de carretera, que em permetia treballar en aquest projecte. El Triangle de sota del Cilindre està - com no - sota del Cilindre de Sant Llorenç. A la vora hi ha les vies Per la Canalla - amb qui comparteix la primera reunió - i la variant Per la Mainada.
Així ja tenim més lloc per jugar a escalar. No es un gran via, ja els militars hi van omplir la roca de burils. Aquesta via l'he fet amb un company que desconec i que li tinc d'agrair que equipés el llarg de dalt. Ha estat una història curiosa. El tram de dalt l'havia fet feia anys. A la tardor vaig rapelar la via des de dalt i vaig veure una reunió... curiós vaig estar un parell de cops, fent un forat, netejant la roca, buscant el llarg que havia de fer cara avall. El passat dia vaig passar-hi i vaig veure que el company anònim - et vull conèixer,please  - havia equipat el segon llarg aprofitant el meu forat i la meva neteja. Llavors vaig obrir el llarg de baix que ell no tenia ni pensat doncs, crec que volia fer només un llarg.Una anècdota, si més no, curiosa.
DESCRIPCIÓ DE LA VIA:
1a tirada (IV - III - 25 metres - 7 parabolts): Ens situem en l'aresta de la roca del Triangle o el Cilindret i anem uns metres a la dreta. Pugem uns metres i ens trobem al peu de la via.
La roca no dona gaire confiança encara que ha estat repicada i repicada per deixar només la que és consistent, cerca el pas més vertical. El segon parabolt està potser massa separat del primer... que això te'n dones compte quan ja ho tens tot fet. Si algú ho creu així l'aniré a col·locar millor. Al tercer parabolt la roca perd verticalitat i pugem per un munt de pedres - hem buscat el lloc millor. Anem espujant (III) fins arribar a la reunió de la via Per la Canalla.
Ara caminem uns cinc metres a l'esquerra i trobem la reunió avançada.
2a tirada (IV - 25 metres - 8 parabolts): A l'esquerra hi ha un blog amb un parabolt doncs volem que pugeu per l'esquerra encara que potser és millor no xapar-lo. El blog és ferm malgrat la seva aparença. Arribem a un sostret amb una roca de poca confiança, sempre és pot anar per la dreta que és més fàcil i segur. Continuem pujant per dalt entre blocs. Arribem al cim del Triangle encara que hi ha una reunió nova a l'esquerra però potser no calia.
Descens: Es pot baixar rapelant però potser és més interessant descendir per un camí costerut. Si esteu al cas podeu baixar per un corriol que encara no es gaire evident que baixa proper al Triangle. Si seguiu el corriol fareu cap a l'aparcament de la Formiguera. Sortim a l'extrem inferior del Triangle on enllacem amb el camí de pujada (8 min.).
Accés: A la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa LV-9047. A la sortida de Sant Llorenç, trobem un barranc que travessem per un pont poc després trobem un aparcament a la dreta a tocar de l'embassament, en el km 9,7.
Aproximació: Prenem un sender que ens duu al camí principal que seguim uns metres per situar-nos sota de l'aresta de la roca. Deixem el camí i ens enfilem un parell de metres fins situar-nos a peu de la paret.(1 min.)


FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV
Desnivell: 50 metres
Temps d'aproximació: 1 minuts.
Descens: 8 minuts
Grau d'exposició: Baix
Material: 8 cintes expres i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerada. Malgrat la neteja sempre hi ha algun pedruscó que vol canviar el seu esdevenir.
Orientació: Est.
Via oberta per: Pels militars fa anys amb burils. He equipat en solitari el primer llarg i el segon, que també havia fet, ha estat currat per un anònim col·laborador.
Ja he descobert l'anònim col·laborador del segon llarg, en Pepe de Cervera.... 
INFORMACIÓ DE TOTES LES VIES DE LA PARETS:
AQUÍ

Comentaris

  1. jo ja estic a punt de deixar de treballar, a vere si m'hi portes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, a aquesta encara et puc portar... però que sigui aviat. Quan sigui un padrí ja no podré fer-ho...

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.