VIES CALENTES DELS PORTS: CAVALL DE 4 FAVES

Estem al pic de l'hivern i decidim anar a escalar als Ports. El bon temps està assegurat (si no fa vent). Generalment anem a vies que els companys ens hi han parlat. Doncs bé, la via d'avui l'hem treta d'un llibre dels Ports sense tenir més informació que unes fotografies i una descripció molt general que no ens diu res. Esperem fer-ho millor i descobriu una bonica via que quan arribar dalt us haurà semblat curta. Us recomanem completar-la amb la via del ràpel que va pel costat. Comparteix la primera tirada
Val a dir que l'entorn és una autèntica passada...
Descripció de la via:
Coordenada UTM: 31T  x=272438  y=4530237
1a tirada (III - II - I - 50 metres - 3 savines): Coincideix amb la via dels Ràpels. Pugem per la canal on anem trobant savines que ens ajuden a assegurar-nos. A mesura que escalem la dificultat va minvant. Acabem caminant per una mena de feixa herbosa. Muntem la reunió a l'arbust més prominent.
2a tirada (IV - 35 metres - 1 arbre - 2 parabolts): Ens posem a l'altre costat de l'arbre i en la paret veiem un parabolt que ens indica per on puja la paret. Cal distingir una mena de canal desdibuixada on hi ha algun arbre. Nosaltres anem per la dreta. la via del Ràpel va per l'altre costat. Pugem per un terreny prou agradable. Després llacem un arbre i tirem amunt on trobem un altre parabolt.
En algunes ressenyes veiem que es munta reunió en un arbre - que ara està ja sec - però hi ha la reunió uns metres més a l'esquerra amb cadena que ens servirà per muntar el ràpel de descens.
3a tirada (IV - V- - III - 50 metres - 1 pont de roca - 2 espits - 3 químics cassolans): Tirem amunt contornejant una panxa. Des de la reunió ja es veu un espit (amb bona vista) però abans trobem un pont de roca amagat. L'espit ens queda una mica a l'esquerra. Anem escalant per una mena d'esperó. De sobte la paret es posa més dreta, hi ha un altre espit i un químic molt propers que ens indiquen el pas clau de la paret (V-). La veritat que es supera prou bé. Si us trobeu una mica compromesos crec que podeu pujar per l'esquerra i la dificultat minva. Ara anem recte amunt. Enllacem amb les vies del Ràpel i la Tintin a les Moles que acaben en la mateixa reunió.
Descens:
Muntem el ràpel de 50 metres que ens deixa a la segona reunió. Un altre ràpel ens deixa al peu del mur principal. Per desfer el que correspondria a la primera tirada podeu encarar-vos vers una fita ben evident i baixar per dos trams encanalats que podeu desgrimpar sense cap problema.
També podríem descendir sense muntar ràpels per una canal costeruda que hi ha a la dreta de la paret.
Retornem pel camí d'anada (25 min).
Accés:
Anem a l'extrem del poble d'Arnes (est) on trobem un cartell cap als Estrets. Voltem el poble per sota.
0,2 km Per l'esquerra s'incorpora un carrer que procedeix del poble. Anem per un camí asfaltat.
4,1 km Aparcament.
Aproximació:
En l'extrem agafem un sender prou evident que s'endinsa cap als Estrets. Paratge molt agradable envoltat de parets.
20 min Abandonem el camí i saltem seguint un carrerany poc evident. Travessem el riu dels Estrets i ens enfilem per l'altre vessant.
25 min Ens situem a sota de la paret.
Coordenada UTM: 31T  x=272438  y=4530237
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V- (un pas). La resta IV
Desnivell: 135 metres.
Temps d'aproximació: 25 minuts.
Descens: 25 minuts.
Grau d'exposició: Baixa
Material: 6 cintes exprés, cordinos saviners i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerada prou acceptable, ja que cal posar atenció puntualment.
Orientació: Est.
Via oberta per: Desconeixem dades.
Per obtenir el track:


Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS