Passa al contingut principal

ARESTA BRUC A LA PIRÀMIDE D'AGULLES

La colla decideix anar aquest dissabte a Montserrat, costa decidir molt on, però finalment decidim anar a la Piràmide. Quan em passen la ressenya penso... nen aquí hi ha poques assegurances.. però ara que l'he fet penso que hi ha les necessàries sempre que no caiguis o et salta algun bolo que rodolaràs i maleiràs que falta algun parabolts però es pot fer, ja dic, molt bé. No vaig tenir sensació de patiment, fruir, i com anàvem tres cordades de dos (els 6 que exigeix les noves mesures Covid), una altra cosa no, però riure a tope. Si clique damunt de la foto porta per títol el lloc d'on està feta o el que es veu.

Descripció de l'itinerari:

Clar depent molt d'on comenceu. Nosaltres vam pujar sense corda els 15 primers metres (I - III) fins un arbre on ens vam encordar. Si es vol es pot pujar pel costat caminant.

1a tirada (IV - IV+ - III - 30 metres - 2 espits): Els primers metres són drets però plens de còdols - allò que en diem un camp de patates - que es puja sense problemes. Anem a l'esquerra i veiem el primer espit que ens indica un pas de IV+ perfectament protegit. Ara la dificultat descens totalment. Fem la reunió sota d'un sostre sobre tres burils que demanen ja la jubilació.

2a tirada (IV - III - 30 metres - un arbre): Sortim per l'esquerra del sostre. Hi ha una fissura que es podria protegir amb algun friends però la roca no dona gaire confiança i preferim pujar a lo Manolo, que bueno que eres. La reunió potser massa tirada a l'esquerra, abisme sense caldre.

3a tirada (III+ - III - i - 30 metres - tres arbres): La roca es torna podrida. Cal anar amb cura en agafar qualsevol pedra. Hi ha savines per protegir-nos. Als 15 metres sortim ja a la carena i anem acaminant fins al cim on hi ha una reunió artesanal.


Descens: Baixem uns metres del cim de la Piràmide i trobem el rapel (15 metres) que ens situa al coll de llevant. Baixem una canal costeruda que ens duu al camí de la Canal Ampla i després al refugi d'Agulles (10 min). Seguim el camí d'anada. Aparcament: 40 min.

Accés:

Aparcament del coll de Can Maçana.

Aproximació:

Aparquem al coll de Can Maçana (710 m.). Per als que no aneu per Montserrat: Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.

13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi. Cartell.

25 min. Portella. Pas estret. Deixem a l'esquerra el camí d'Agulles. Anem cap al refugi.

35 min Refugi Vicenç Barbé. Seguim el camí principal. 

Una egipcia al cim de la Piràmide

37 min. Segona canal. Cartell Canal Ampla a l'esquerra deixant el camí principal. Bifurcació. 

40 min Deixem el camí de la Canal Ampla i anem, ara sense sender, a l'esquerra a cercar la paret d'inici de la Piràmide. 

43 min Comencem una mica més a l'esquerra. Coordenades UTM: 31T 31T  x=398956  y=4606948


FITXA TÈCNICA:

Dificultat: Un pas de IV+, la resta IV i III

Valoració: Se'ns ha fet curta, els llargs són variats i entretinguts.

Desnivell: 90 metres

Temps d'aproximació: 43  minuts.

Descens: 40 minuts

Grau d'exposició: Baix, encara que hi ha poques assegurances i la roca no es bona en les tirades superiors.

Material: 3 cintes, cordinos per llaçar arbres, friends opcionals i reunions.

Via semiequipada.

Roca: Conglomerat encara que les darreres tirades de baixa qualitat.

Orientació: Sud, Aresta Bruc.

Via oberta per: Anònima, de l'any 1977

Per obtenir el track (no és meu):

Mentre escalvem (o millor després) ens venia al cap aquesta canço:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.