LA NEURA DE DEIXAR-ME-LA A LA PARET DEL PONT

 

Torno a la paret del Pont (Sant Llorenç de Montgai). Aquesta via ja l'havia fet farà nou anys però l'altre dia em vaig adonar que no la tenia al blog. M'havia deixat una de les històriques de la paret. Això rai, quan he tingut un moment m'he tornat a posar i a fruir-la de valent.

Descripció de la via:

1a tirada (III - V - IV+ - 45 metres - 1 buril vell - 3 espits - 1 arbre): Des de l'altre costat del pont mirem la paret i aviat veiem una savina immensa que hi ha a en la paret que està posada en una marcada fissura. Aquesta és la nostra via. Al peu de la via trobem una pedra que ens indica l'inici.

Els primers metres són prou tombats, trobem un buril vell que aprofitem. En començar la fissura la paret es posa més costeruda i cal buscar les preses (V). Els espits estan posats una mica malament ja que no estan protegint els passos més compromesos. Nosaltres hem posat un parell de merlet, també es poden posar friend/tascons per assegurar-nos millor. Abans d'arribar a la savina ja decreix la dificultat (IV+) i muntem, uns metres més damunt, la reunió. Observeu que a l'esquerra un arbust tapa un forat on hi ha una biga de ferro que ens costa de comprendre la seva finalitat (pont penjat??). 

2a tirada (V - IV+ - 40 metres - 5 parabolts i un espit - trobem una vella reunió que no fem anar): Pugem uns metres i ens trobem un feixa que travessa la paret. La roca fa un petit sostre. En l'extrem hi ha una mena de xemeneia que ens barra el pas (V), costa de posar-se bé. Un cop dalt ens encarem cap a un mur que pugem ara per l'aresta ara per la paret. Hi ha algun pas una mica rar (V-) però es va pujant fins arribar a la reunió amb un bon regust de boca.

Descens: La via està preparada per rapelar però és millor agafar un corriol que surt per l'esquerra amb fites i trams força pendents que ens deixa a la carretera (15 minuts).
Aproximació: Aparquem en el pont de l'Escalera en el km 11 de la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa LV-9047. Davant ja tenim la via que podem identificar fàcilment amb la ressenya a la mà i abans de creuar el pont. Creuem el pont i anem una 50 de metres a la dreta. Pugem un parell de metres ajudats per dos ferros. Anem a l'esquerra uns metres fins trobar la pedra on està indicat l'inici de la via.

FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V
Desnivell: 90 metres.
Temps d'aproximació: 1 minut.
Descens: 15 minuts.
Grau d'exposició: Baix.
Material: 7cintes, recomanables Friends i tascons reunions.
Via equipada
Roca: Calcària.
Orientació: Sud-est.
Via oberta per: Pels germans Josep i Jaume Massana i M A Casals, l'any 1978.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS