Passa al contingut principal

CAMARASA: NOVA VIA DEDICADA A L'ADELAIDA

 
Reflexió personal (que us podeu saltar): Òndia, la colla del jovent em diu que han obert una via a la memòria de l'Adelaida que ha mort recentment d'un càncer cabró. Vaig treballar 13 anys amb ella. El seu company, en Quim Lores, va ser un dels escaladors més rellevants de les Terres de Lleida. El seu fill, en Joan, és un membre de la colla jove i sempre he tingut ocasió de riure molt amb ells. No puc deixar d'anar a la celebració, però la via és un 6a del Roger Blasco... diuem que m'ajudaran a passar-hi. Anem-hi.

Es tracta d'una via que es fa curta. Molt ben trobada (que consti, que jo ja me l'havia mirat feia temps). Ideal per fer quan tenim una estona per tibar. Aproximació des del cotxe pràcticament inexistent.

Descripció de la via:

1a tirada (V- - IV - 15 metres - 4 parabolts):  En la coordenada UTM: 31T  x=325110  y=4638068 hi ha una fita que senyala un corriol que puja a una agulla menuda que és la nostra fita. 

Trobem un mur vertical d'un parell de metres (V-) que ens duu a l'aresta per on pugem còmodament. Roca molt ferma.

2a tirada (6a - V/V+ - 25 metres - 8 parabolts): Davant tenim una placa llisa i vertical. Cal escalar amb cura - a mi em va anar molt bé fer anar els estreps. Un cop els he recuperat em queda un tram de V alegre, vertical però que es deixa fer. Millor anar per l'esperó (V+) que per la dreta (V). En arribar a la part superior vaig a la dreta per una llastra que evita pujar al primer cimal. En l'extrem ens toca fer un salt de gegant que només exigeix estirar bé la cama, un petit pas i assolir el cim de l'agulla.

Descens:

Baixem uns 15 metres per una aresta (II) fins un collet on agafem un corriol costerut que davalla per la dreta. En 3 minuts arribem a la pista.


Accés: A l'entrada de Camarasa agafem una carretera que ens duu a Cubells. A la sortida del poble agafem el darrer carrer a l'esquerra. Un cop dins del poble hi ha un cartell que ens indica la pista cap a l'ermita de Sant Jordi. Pujada ferma encimentada.

2 km Passem per sota de l'agulla que ens queda a l'esquerra. Pugem una mica per la pista per aparcar en un punt més ample de la pista.

Aproximació: L'inici de la via està a tocar de la pista. Una fita ens indica el corriol.


FITXA TÈCNICA:

Dificultat: 6a (A0)

Desnivell: 40 metres.

Temps d'aproximació: 1 minut.

Descens: 3 minuts.

Grau d'exposició: Baix.

Material: 8 cintes expres i reunions. Si aneu justos de grau us pot anar bé els estreps.

Via equipada

Roca: Calcari ben sanejat i de qualitat.

Orientació: Sud

Via oberta per: Roger Blasco i Sergi Font el 27 de juny 2021, dedicada a Adelaida Rebull.

Per obtenir el track d'aproximació:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.