QUIN PLAER!! NO ESTÀ A INTERNET: LES ROQUES DELS PLECS DEL LLIBRE

 

Pujant pe la canal

No sé molt bé però decidim anar a fer les Roques dels Plecs del llibre i... resulta que no hi ha cap entrada explicativa a internet del que seria la via normal als Plecs. Olé, olé... això ens agrada. Trobem un croquis bàsic a la revista Vèrtex que serà la única referència. Avui tornarem a explorar. No és la gran escalada de la vostra vida, no. És una excursió amb corda i gràcies. Estem parlant de la via clàssica que va fer en Lluís Estasen per allà els anys 20 del segle passat i que resta oblidada en el món d'internet.

Primera cosa que descobrim és que les Roques dels Plec del llibre és diferent del Plec del llibre superior i del Plec del llibre inferior. La segona cosa és que la zona  té una restricció d'escalada que va dels mesos d'hivern fins la primavera. Exactament del febrer al 15 de febrer al 31 de maig. Si us plau, respecteu aquesta restricció, tenim mig any per anar-hi tranquil·lament.

Descripción de la via:

Inici de la via: Coordenades UTM 31T  x=400427  y=4605883

1a tirada (III - 35 metres - arbres): Ens situem al peu de la canal a l'esquerra de les Roques. Anem per la dreta seguint una línia d'arbusts. La roca en algun tram deixa que desitjar. Muntem la reunió en una alzina en el coll carener.

2a tirada (II - III - 40 metres - arbres): Resseguim l'aresta per la dreta, evident.. Davant tenim un arbre (per on podem pujar al cim) però es millor flanquejar a l'esquerra. Pas aeri. Voltem l'agulla i pugem pel darrera a la cota més alta de les Roques (cota 218 - 1054 m.) Continuem fins un arbust i a la propera elevació fem una grimpada que protegim amb un tascó mig-gran (III) (cota 219 - 1050 m.) on muntem reunió sobre una savina.

3a tirada (I - 30 metres - arbre): Anem caminant per la carena - una mica em recorda Els Flautats (encara que menys exposat) - Arribem a la cota 220 - 1042 m. i muntem una reunió precària sobre una savina. En Josep Lluís davalla la cota i va caminant per la cota 221 i es mira la següent la 222 o Plec del Llibre superior. Veu que no podrem pujar. En el llibre d'en Josep Barberà explica que van pujar en artificial. No ho veu clar i tornem. La pujada del ràpel és un IV+ dels d'abans.
En el ràpel opcional

Descens/Retorn: Seguim el camí d'anada flanquejant els Plecs.
4 min Arribem al coll on muntem un ràpel de 30 metres.
Seguim el camí d'anada. 1 h 08 min sense incloure el temps del ràpel.

Accés: Des de la urbanització del Bruc anem a l'aparcament de Can Jorba, degudament senyalitzat.
Aproximació: Agafem un sender que surt a l'extrem de l'aparcament.
5 min. Sortim a la pista a Can Jorba. Als pocs metres agafem un sender a la dreta.
10 min. Fem cap a la pista que puja de Vinya Nova. Anem a l'esquerra.
15 min. Deixem la pista a Can Jorba i agafem a la dreta un sender (tanca de fusta) que s'enfila vers la muntanya. El sender esdevé, en alguns trams, costerut i sembla que puja per una barrancada que ha malmès el terra que esdevé un pedregam de mal pujar. Anem pel camí dels Francesos. que puja fins a Sant Jeroni.

47 min. Arribem al coll de Moset o de l'agulla Ajaguda (840 m.). Al costat tenim la nostra agulla.
Anem vorejant algunes roques.
Baixem per l'altre vessant.
52 min Barranc de la canal del Migdia que travessem tot anant a l'esquerra per buscar un pujador als 10 metres per l'altre vessant. Marques grogues i força fites.
55 min Passem per l'inici de la via Blava de l'Aresta Bruc de la Cajoleta. Anem seguint el corriol fitat i les marques grogues.

1 h 11 min Deixem el camí i pugem per una placa tombada. Darrers metres per herbassar.
1 h 25 min Peu de la canal entre el Montgrós i les Roques dels Plecs del llibre.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: III 
Desnivell: 40 metres.
Temps d'aproximació: 1 hora 25 minuts amb 770 metres de desnivell caminant.
Descens: 1 hora 8 minuts.

Grau d'exposició: Baix.
Material: 3 cintes expres, cordinos per llaçar arbres, un tascó entre mitja i gran (optatiu) i reunions.
Via desequipada
Roca: Conglomerat però de qualitat, en algun tram dubtós.
Orientació: Sud i per la carena est.
Via oberta per:  Lluís Estasen i els seus companys pels anys 20 del segle passat.
Per obtenir el track:
Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS