Passa al contingut principal

FEIXA DE LA ROCA REGINA

La roca Regina és la reina de les parets de Terradets. Està una mica amagada darrera de la paret de les Bagasses però quan la veus no pots treure els ulls d'aquesta paret.
Fa anys que me la miro. No tinc nivell per pujar pel mig però m'havia mirat de poder passar-la per una feixa que la travessava de punta a punta. He hagut d'enganyar a en Lluís Olòndriz (encara que diu que no posa que ha vingut amb mi perquè no vol embrutar el seu bon nom amb  "mariconades" com aquesta).
El pas per la feixa és espectacular i cal anar amb un parell de collons pel pati. Però no patiu ja que molta estona aneu pillant parabols i burils de les vies que pugen amunt i allí fan una reunió còmoda. Semblem paràsits aprofitant la ferralla dels escaladors bons.No us defraudarà.Sembla mentida que no se li hagués ocorregut a ningú.

Accés:
Hem de prendre la carretera C-12 a Cellers. Abans d'entrar al primer túnel (km. 72) prenem un trencall a la dreta agafant la carretera vella. 500 metes més enllà hi ha la resclosa de la presa de Cellers. Abans de creuar-lo aparqueu. A la vora hi ha el túnel del tren.


Descripció de la via:
Prenem un camí molt trillat pels escaladors que puja per damunt del túnel.
20 min. Arribem a la feixa. Els primers trams són amples, herbats, en una balma hi ha fins i tot un tancat pel ramat. La paret és extraplomada. Mirar cap a dalt us farà un xic de mal el coll de tan que l'haureu de pujar. Ara si mireu a terra ja veureu el resaltet que hi ha als peus, no es pot pas badar.
En apropar-nos, feixa enllà, ja podem veure una corda fixa. És el moment de posar-nos el budrier i encordar-nos.
Una canal davalla dels sostres de la Via dels Barrufets. No hi ha repissa pels peus però hi ha força burils i parabolts per superar-ho encordats. Són uns 40 metres de III, ara el pati impressiona.
Ambient fantàstic. Potser vam posar 7 cintes expres.
La segona tirada (55 metres- II) va seguint la feixa que té un to de roca més clar. No hi ha gaires preses però cal anar amb compte. En una sabina - amb un parabol al costat - abandonem la part inferior i pugem a la superior més neta. 3 assegurances.
La tercera tirada: (65 m. - II). És el tram més transitat hi  ha 5 parabolts que hem d'anar buscant amb cura. Fem reunió a la Gali - Moreno.
La quarta tirada: (60 m - II) Ara hi ha menys vies on poder xupar però cada cop hi ha menys dificultat i ja ens hem habituat a caminar fent equilibris a la paret.
La quinta tirada: (20 metres - I+) Reunió en un arbre. Sortim de la feixa.

Descens:
Anem pujant pel camí que han fet les cabres sense allunyar-nos del precipi.
Als 5 min. ja hem arribat al camí que puja del barranc del Bosc.
Prenem el sender avall (marques grogues, verdes i alguna vermella = arc de sant martí) molt evident.
15 min. Arribem al barranc del bosc que creuem.
40 min. Sortim a la carretera, poc abans del túnel i passant per sota del pont del tren.Seguim la carretera vella.
45 min. Arribem al cotxe tancant el circuit.

FITXA TÈCNICA:
Comarca: Pallars Jussà.
Dificultat: III
Via oberta per: Lluís Olòndriz i Joan Ramon Segura van passar-hi per primer cop amb intenció de ressenyar-la com escalada-excursionista el 23 de juny de 2012 però de ben segur que abans hi havia passat algú.
Temps d'escalada: 1 h. 30 min.
Temps d'aproximació: 20 min.
Temps de descens: 45 min.
Llargada: 240 metres encara que hi ha molts moments que es passa caminant.
Material: 8 cintes, corda de 70 metres, bagues llargues.
Època recomanable: Evitar dies amb humitat i la canícula d'estiu.
Tipus de roca: Calcaria.

Comentaris

 1. ja se qui m'obrirà les vies a partir d'ara!!!!!

  ResponElimina
 2. En un flanqueig tan risc té el primer com el segon. La feixa impressionantment bonica.

  ResponElimina
 3. Ei, felicitats Joan Ramon, recordo que em vas comentar la idea fa temps (quan parlàvem del feixant), celebro que ja l'hagis realitzada.

  Isaac
  Muntanya viva

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.