Passa al contingut principal

VIES OBERTES - REEQUIPADES

No sóc un aperturista de vies encara que alguna tinc. M'agrada reequipar vies perquè sinó cauen en l'oblit perdent temps, diners, energies i il·lusions.

Sector Tanca-li-porta: 1.- Cresta del Gall: Cresta modesta que hi ha damunt del poble d'Ivars de Noguera. Oberta amb Josep Lluís Ruiz.
2.- Cresta d'Amets: Cresta al costat de la Cresta del Gall.

Memòria selectiva a la Formiguera : Va aparèixer com un error dels aperturistes de la Savina Wall que van trepitjar la via dels Jesusos. Nosaltres, que encara no ho sabíem vam cercar aquesta segona. Després vam descobrir que la via de la Savina Wall trepitjava la via dels Jesusos i nosaltres vam decidir acabar i equipar la Memòria selectiva.
La via de Lo Pep a la mateixa Formiguera. Dedicada a l'amic Josep Molina. Oberta amb el Lluís Olòndriz i Miquel Urbano que venen a ser els meus pares en el món de l'escalada.
Milú al Castell, al Mont-roig: Via oberta amb el Ramon Pach.
Agulla del Castell de Pedra: Damunt del santuari de Pedra, en la vall d'Àger. Oberta amb l'Aleix Barberà.
Agulla de la Trona (Mont-rebei): El que podria ser la via Normal, que vam fer un dia d'exploració amb  el Ramon Pach. Estil aventurer.
Triangle del Cilindre: Per la Canalla. La via més fàcil de Sant Llorenç de Montgai.
Triangle del Cilindre: Treballant per la jubilació. Feta l'any abans de jubilar-me, pensant quan en fes gran podes venir a escalar aquí.
Agulla de Coll de Port (abans d'arribar a Coll de Port de Tuixent): La van obrir el Josep Puig i el Dani de Cornellana però em van dir que em poses de col·laborador.
Agulla Estrambòtica (Coll de Port -Tuixent)
Detritus quirúrgics: Oberta per Miquel Urbano, Remei Tortosa amb el Lluís Olondriz. Tots havíem passat pel quiròfan i tothom pensava que no tornaríem a fer muntanya

ESPORTIVA:
Agulla de Coll de Port entre a Coma i Tuixent
Variant CARDIOTERAPIA al sector de los Amigos de Castellonroi.
Esportives de Sota el Cilindre. Vaig obrir la de l'Esperó de la dreta.

REEQUIPAMENT:
Via Original de la paret dels Isards.
Sota Cilindre: Vam equipar les velles vies militars. Ja n'havia un parell reequipades amb parabolts: Per la Canalla, per la mainadaTraballant per la jubilació
Crestes del Ninet: Vam equipar-la amb l'ajuda de Toni Vilaseca.
Monolit de Roca Llarga per la via d'en Capeta: Via equipada amb en Toni Vilaseca.

COMBINACIONS DE DIFERENTS VIES:
Combinació intima (Paret de la Formiguera)
Paret del Pont (Normal + Neura) molt recomanable.
Integral Milú - Tintín al Mont-roig

Recorreguts d'aventura:
Feixa de la Roca Regina.(Terradets)
Feixa de la paret del Pont (Sant Llorenç)
Integral de la serra de Canals.(Oliana)
Cresta de Montoriet (damunt del túnel de Viella).
Feixa del tossal de Sant Salvador (Santa Anna)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.