Passa al contingut principal

GAUDINT D'UN PLA C: COLLBATÓ: JOC DE NENS

 
Dues setmanes parlant que faríem i deixaríem de fer aquest dia que estàvem desconfinats municipalment i podíem fer el que volíem (collons de Covid-19 i de govern). Ahir, com la previsió pintava que faria molt de fred, decidim anar a escalar a Montserrat. Noves propostes i més propostes. Al matí, a l'hotel del Bruc, fa una ventada terrible i decidim canviar a un pla C. El problema és que no sabem on anar ... finalment decidim baixar a Collbató i anar a fer una cresta amb un nom infantil: Joc de nens. No és la millor via de la nostra vida però ens ho hem passat molt bé i hem agafat noves energies per anar a treballar - els que treballen. Ens queda el regust d'haver aprofitat molt bé el dia. I qui no es conforma és perquè no vol...

Descripció de la via:

Els primers dos llargs són comuns a la cresta de l'Avi Joan. Coordenades UTM d'inici de la via: 31T  x=402109  y=4603282

1ra tirada (III+ - 40 metres - 4 parabols): Pugem per una placa tombada a tocar d'una canal - per on podríeu pujar caminant, però hem vingut a escalar. Fer la reunió en el moment que la paret es posar més vertical.

2na tirada (IV- III - 30 metres - 2 parabols i un clau). Pugem per una fissura on hi ha un clau i anem pujant per terrasses. Acabem caminant. Muntem la reunió a la via de l'Avi Joan. Podem abandonar la via anant per l'esquerra a cercar el camí de la drecera dels Graus però anem uns 30 metres a la dreta, amb una lleugera baixada per trobar l'inici de la Jocs de nens. 
3ra tirada (III+ - 40 metres - un pont de roca pot útil, dos parabols): El pont de roca ens indica per on comença la via. No presenta cap dificultat però en la part de dalt es pot posar algun friend però no cal). Anem pujant i trobant els parabols)

4ta tirada (IV+ - 15 metres - tres parabols): És la tirada més bonica de tota la via.
Comencem per un muret dret i amb poques preses. D'avall ja veiem l'assegurança. Ara cal anar cap a l'esquerra amb una mica de cura (tram ben protegit). Després ens toca pujar per un tram amb la roca no tan bona. Cal assegurar-se en agafar les preses. Trobo que la dificultat està mantinguda durant els 15 metres. Acaba amb un ressalt. 


5na tirada (IV+-IV - 18 metres - 1 parabol): El primer pas de sortida és una mica obligat (IV+). Ara pugem per un tram amb la roca un xic trencada. Hi ha dues savines que servia per assegurar la tirada però han passat a millor vida. La dificultat del llarg decreix a IV. Es poden fer les tirades 4 i 5 en una de sola.
Sortim de la paret i trobem la reunió. Baixem un ressalt i anem a la dreta caminant.
6na tirada (IV - 10 metres - 2 parabols): Trobem un parabol que de poca cosa ens serveix, a més d'indicar per on puja la via. Anem per una placa on trobem l'altra assegurança. Roca un xic trencada.


Descens
Tirem amunt a buscar el camí de les Bateries (5 min.). Anem pel camí principal fins arribar a Collbató (35 min.). Segurament hi ha formes més ràpides de baixar però ja ens anava bé baixant xino-xano.

AccésHem d'anar al centre de la vila i prendre el carrer de Muntanya, passant per la vora dels bombers. Dalt prenem el carrer de la Drecera i aparquem. Alerta que hi ha una zona de prohibit aparcar i es veu que els veïns són molt recelosos i els mossos multen amb relativa facilitat.

Aproximació
Sortim de Collbató i amb la ressenya a la mà cerquem la nostra via. Prenem el camí de la drecera dels Graus. Abans d'arribar a Jardinet abandonem el camí i anem a la dreta a buscar la placa tombada per on puja la via. Cal cercar la R0 encara que podem començar a escalar des d'un parell de metres avall. (10 min)FITXA TÈCNICA:

Dificultat: IV+
Desnivell: 150 metres. 
Temps d'aproximació: 10 minuts.
Temps de descens: 35 minuts.
Grau d'exposició: Baix - mig.
Material: 4 cintes esprés, reunions. En algunes ressenyes hem vist que portaven friends.
Roca: Conglomerada. 
Orientació: Sud-est.
Observacions: No tenim dades dels aperturistes.

Powered by Wikiloc
Avui la música que li ha sonat a la Diana a la paret ha estat:


Jo vull recordar la figura de Pau Donés que cada vegada que l'escolto em diu més...

Comentaris

  1. La vaig fer el dia abans, en un parell de dies faré la meva piulada, el primer llarg pica..pica .... El segon llar no va per on diu la ressenya va 3/4 metres a la dreta i es el segon llarg de la ressenya de la via "Civid" i no, no estic equivocat a la r-2 bis hi ha una pedra del obridor que així ho diu ..... al fer les ressenyes en el segon llarg es va equivocar al marcar el recorregut..... !!!!

    ResponSuprimeix
  2. Aquest comentari del Guillem correspon a l'entrada posterior via del Salla Gran a la paret del Pont

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Entrades populars d'aquest blog

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

INTEGRAL AL COLL ROIG: EL FORAT DE LES BRUIXES, TARDOR CALENTA I VIA K

Una experiència ben especial és el plaer d'encadenar vies. L'altre dia vam petar-nos les tres vies de Coll Roig.Tot un plaer. En Toni Vilaseca em va castigar a fer totes les tirades de primer... quina forma de castigar-me a mi que sempre m'agrada anar de segon. I quin fart de recuperar corda i de rapelar les vies. Vam començar per la via Tardor calenta  que és la via més exigent de totes.  A destacar la placa llisa de la segona tirada que arriba a superar l'orgasme escalatori amb l'adherència pura. Hi ha un pas que va de canaló a canaló que us asseguro que no oblidaré fàcilment. La veritat és que de segon no ho frueixes tant. Un cop superada la Tardor anem a la capçalera de la via K que rapelem. Un cop a la base ens toca pujar-la. trobareu la descripció a Via K . Una via que té la gràcia que el segon i tercer llarg són d'autoprotecció. Ara, anar amb el Toni Vilaseca que et va dient: Ara posa el friend groc en aquesta fissura, allí trobaràs una bona presa de

AGULLES DE TRAVESSANY, AMBIENT PIRINENC

Tindria 12 anys i estava acampat de colònies a la vora de l’estany Negre. De sobte em vaig sentir atret per unes roques i vaig dir als monitors que me n’anava a pujar-les. Sorpresos em van parar i em van explicar que aquelles agulles estaven molt lluny i estaria molt temps per coronar-los. Me’ls vaig mirar incrèdul. En una hora pensava que hi anava i tornava. No coneixia encara les distàncies a la muntanya. He hagut d’esperar 40 anys més tornar-hi però ara amb experiència i la bona companyia dels meus amics Lluís Olóndriz i Miquel Urbano que són els meus pares/mare en això de l’escalada i encara no es coneixien. L’atracció de les agulles de Travessany és intensa i persisten. Capitanegen plenament la contrada de l’estany Negre. Descripció de la via: 1ra agulla. Ens situem al peu de la primera agulla al costat d’un bloc pla amb una fita. El llarg de les tirades són orientatius ja que hi ha molts indrets on muntar la reunió aprofitant merlets de la roca. Fins hi tot hi ha moments q