SEMPRE ENS QUEDARÀ LA CODOLOSA: VIA JOSEP MONISTROL

Ja ho diuen clar en castellà: "el hombre propone y Díos dispone" i ves per on Déu avui ha proposat que no puguem fer el nostre pla inicial, no déu de tenir el pobre altra feina, però "Dios aprieta pero no ahoga" i ens ha deixat anar a la Codolosa.
Altres vegades ja ens ha passat així i hem fet: Joan's, Punt Verd, Campions i l'Avi trepador (us ho dic per si ho voleu fer altres vies).

Els principal problema és localitzar bé la via. La nostra està entre la Joan's i Punt Verd (de fet Punt Verd la vam fer pensant que feiem la via Josep Monistrol. L'ideal és mirar detalladament una visió panoràmica de la paret per localitzar-les bé.
De fet nosaltres hem entrat per la via dels Joan's i al moment ens hem anat a la Monistrol. La Josep Monistrol comença una mica més avall, a l'esquerra, però es veu bruta de vegetació. Crec que molts escaladors fan la nostra entrada.

.
Descripció de la via:
1ra tirada (IV+ - V - IV - 30 metres - 3 espits i dos claus): Nosaltres hem pujat, però, per la via dels Joan's on hi ha un tascó empotrat i dos parabolts (V) i hem abandonat la via per l'esquerra.
Trobem una reunió amb anella que obviem.
Anem a buscar un marcat diedre. Dalt veiem un cordino. Estem en el pas clau de tota la via (V). Ens hem de situar damunt del diedre (dreta) i després pugem per uns replans molt més còmodes (IV).
2n tirada (V- - IV - 35 metres - 2 claus i 4espits): Sortim recte amunt (V-). Dalt veiem dos arbusts. Hem de passar pel mig d'ells. En una branca trobem un cordino. Ara ens trobem sota un sostre. No patiu. La via ara gira a l'esquerra. No és difícil però les assegurances com en tota la via allunyen.
La reunió està situada on acaba el sostre.
Descens:
Des de la reunió arribem al terra amb un rapel de 60 metres. Alerta que podeu trobar amb facilitat altres cordades pujant.
Aproximació
Aparquem el cotxe al carrer dels Graus i pugem pel de la Drecera. Atenció que l'aparcament en aquest darrer està restringit als veïns.
7 minuts. Deixem el camí principal i agafem un secundari que surt per la dreta. Pal amb el nom de la cova de les Arnes. Ens dirigim cap a un pal de la llum i ja podem albirar la paret de la Codolosa.
14 min. Ja estem a peu de paret. Anem uns metres a l'esquerra a cercar la canal per on puja la via a l'extrem esquer.
D'altres vegades pujavem des de l'ermita de la Salut però crec que es millor ascendir per la part de dalt del poble de Collbató.


FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V-
Desnivell65 metres. 
Temps d'aproximació:14 minuts.
Descens: 7 minuts (sense incloure els ràpels).
Grau d'exposició: Mig -Baix
Via equipada 
Material: 7 cintes, cordino per llaçar un arbusts i reunions.
Roca: Conglomerat de qualitat montserratina,
Orientació: Sud.
Via oberta: L'any 2001 pels germans Albert i Oscar Massó.

Crec que va ser la primera via oberta a la paret.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS