Passa al contingut principal

REFUGI DE PIRATES: L'AVI TREPADOR

Sortint de la segona tirada
El dia era ventós i com els vells pirates hem decidit amagar-nos en una cala segura on poder escalar protegits. No hi ha com la paret de la Codolosa de Collbató. Hem triat la via de l'Avi Trepador que ens ha deixat molt bon gust de boca, ideal per cremar els torrons de Nadal. Nom de la via molt ben pensat. Ara només faltaria que els que tenim canes tinguéssim preferència per agafar-la ja que en la paret de la Codolosa veig que hi ha moltes cues.
Descripció de la via:
1ra tirada (IV - IV+ - 30 metres - 6 assegurances): Damunt tenim la placa característica de la via (segon llarg) i ara l'anem a buscar amb una certa tendència a la dreta (III) fins arribar a un mur. Anem a buscar un arbust (IV) el proper pas és de IV+ i cal una mica de decisió. Arribem a una terrassa on agafem un diedre (IV+) que ens duu a una repisa on fem reunió.
2n tirada (V- IV+ - 25 metres - 5 espits i 2 pitons): És un llarg molt bonic, així que a fruir-lo. Sortim per la dreta (V) i pugem fins una entosta (on hi ha els dos pitons prou proper), fem una bavaresa invertida vorejant la entosta per l'esquerra i tirem amunt (IV+).
Pas finet del tercer llarg.
3ra tirada (IV+ - V - V - 30 metres - 6 assegurances): Sortim per la dreta per un pas que
sembla més difícil del que és en realitat (IV+) doncs hi ha bon canto. Pugem per una placa que a la part superior s'adreça i té menys preses (V). Sortim a una terrassa. I sorpresa. Damunt tenim un altre tram de paret dret que cal escalar... segurament podríeu sortir caminant però veniu a escalar, així que amunt. És un pas exigent (V), en algun lloc he vist V+, però val a dir que per l'esquerra es pot fer amb més facilitat però les xapes et queden una mica a contramà.
Descens:
Primer llarg.
Hem fet 3 ràpels per la paret seguint les reunions de la pujada encara que hem llegit que hi ha gent que marxa caminant però crec que fan força volta. Amb una corda de 60 metres es podria fer els 3 ràpels. L'últim justet però es podria fer, encara que es pot empalmar algun ràpel amb cordes més llargues però ens feia una mica de por que no es líés la corda amb els arbustes i hem preferit anar poc a poc i pair bé.
Aproximació:
Ens situem a l'àrea de pic-nic de l'ermita de la Salut, en el camí de la cova del Salnitre i prenem un sender que puja per la torrentera que ens duu al peu de la paret (10 min.).
Per orientar-nos bé podem mirar la foto que trobarem a l'entrada de la via Joans's també a la Codolosa.

FITXA TÈCNICA

Sortint de la via, al fons l'aparcament.
Dificultat: V 
Desnivell: 85 metres. 
Temps d'aproximació: 10 min.
Grau d'exposició: Baix.
Material: 7 cintes exprés i reunions (encara que moltes ressenyes diuen 10 cints).
Roca: Conglomerada. Molt bona.
Orientació: Sud. Ideal matins d'hivern i tardes d'estiu. Així com dies amb vent del nord.
Via oberta per J. Santacana en solitari 2002.

Comentaris

  1. Aquest passat diumenge la vaig fer, primera via llarga que feia! No vam tenir temps a fer l'últim llarg però em va agradar. Només comentar que considero que està poc xapada, sobretot el primer llarg, hi ha trossos que si caus per qualsevol motiu et pots fer molt de mal, encara que l'escalada sigui fàcil...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.