Passa al contingut principal

BATEIG A LA CODOLOSA: VIA DELS JOANS'S

Sortint de l'extraplom del tercer llarg.
Ara arriba els fred els escaladors/es de l'àrea metropolitana de Barna saben buscar el millor racó per escalar a Montserrat. L'indret on els trobareu és la paret de la Codolosa a 10 minuts de Collbató. Si aneu el cap de setmana potser que haguéu de fer cua. Així que hem triat anar un dilluns una mica atípic, només havia 4 cordades escalant. Hem descobert l'encant del lloc. Feia fred però les poques ullades que ha fet el sol ja ens ha servit per escalfar-nos.                                                  Volíem anar a fer l'Avi trepador (ens tocava) però hem vist que una parella s'hi posava i ens hem posat a la via dels Joans's. Els tres llargs que té són diferents ja que de vegades a Montserrat els llargs poden pecar de ser tots iguals.
Visó de la paret. Tret del blog dels Escalatroncs.
Descripció de la via:
Inici de la via (actualment ja no es veu)
Si no sou addictes a la Codolosa el millor que podeu fer és aparcar a l'ermita de la Mare de Déu de la Salut - àrea de pic-nic - i cercar les vies a la paret, encara que moltes estan marcades als peus de vies.
Primera tirada (V - 30 metres - 7 parabols): Veiem pintada a la roca el nom de la via (això ens dona seguretat) doncs a pocs metres va la Josep Monistrol i a l'esquerra la dels Indignats. Pugem un tram dret girant cap a l'esquerra (V). Hi ha un tascó empotrat. Després girem a la dreta i ens trobem un ressalt (V) i poc després un tram més portador però sense decauré gaire el grau (IV+).
Primers metres de la paret.
Segona tirada (V - 20 metres - 5 parabolts): Pugem per un diedre, a la dreta de la reunió, fins arribar a una panxa que ens obligar a posar atenció. Per l'esquerra es supera millor.
Tercera tirada (A1+ - 10 metres - 4 parabolts): Un extraplom ens tanca el pas. Per la dreta es podria pujar millor però es veu la roca trencada. Així que ara ens caldrà treure els estreps i encadenar tres assegurances. La primera està prou separada de la paret però cal prendre-s'ho amb paciència i anar pujant. A la sortida hi ha un 4 parabolt que no es veu gaire - mig amagat - que està a la dreta i serveix perquè el company que ha de treure l'estrep ho faci amb seguretat ja que la reunió està posada l'esquerra i si no es xapa aquest parabolt, si caigués el darrer faria un pèndol que acabaria tocant el terra.
Descens:
Muntem un ràpel de 60 metres que ens deixa al peu de la via Josep Monistrol, a tocar de la Joans's.
Aproximació:
Ens situem a l'àrea de pic-nic de l'ermita de la Salut, en el camí de la cova del Salnitre i prenem un sender que puja per la torrentera que ens duu al peu de la paret (10 min.).

FITXA TÈCNICA
Dificultat: V -  A1+e
Desnivell: 60 metres. 
Temps d'aproximació: 10 min.
Grau d'exposició: Baix.
Material: 7 cintes exprés i reunions. 
Roca: Conglomerada. Molt bona encara que hi ha terra.
Orientació: Sud. Ideal matins d'hivern i tardes d'estiu.
Via oberta per Joan Asin i Joan Baraldes, el 6 de juny de 2012..

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.